Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων

Τηλεκπαίδευση: «Τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINNISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τι είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στα σχολεία και τα rapid test.

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα εξαρτηθούν από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κα Κεραμέως σημείωσε πως οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά στην τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα, 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη διά ζωσης διδασκαλία, όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους, οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας.

«Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση, τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι, αν χρειάζεται, θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ