Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως- Άνοιγμα σχολείων: Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών

«Πλέον “τρέχει” κανονικά η τηλεκπαίδευση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο
Σχολείο © EUROKINNISSI/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχει προγραμματισμός για την επαναλειτουργία των σχολείων - Αναμονή για τις εισηγήσεις των ειδικών και την απόφαση του πρωθυπουργού.

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων, καθώς το Υπουργείο Παιδείας αναμένει τις οδηγίες των ειδικών. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μια νέα εκπαιδευτική βαθμίδα, το επίπεδο 3 των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης, η κα Κεραμέως τόνισε για το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων:

«Ο,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών. Αναμένουμε τις εισηγήσεις τους και την απόφαση του πρωθυπουργού».

Η συνέντευξη Τύπου αφορούσε στο νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή και αφορά στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και στη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας. Όπως είπε η υπουργός, στόχος της Πολιτείας είναι η επαγγελματική εκπαίδευση να αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τους αποφοίτους των Γυμνασίων και προς αυτό το σκοπό θα υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με δεδομένο ότι σήμερα μόνο το 28% των Ελλήνων επιλέγει την επαγγελματική εκπαίδευση, ποσοστό που σε άλλες χώρες φτάνει ακόμη και στο 70%.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιχειρεί μια συνολική αναδιάρθρωση και αναβάθμιση ενός κρίσιμου τομέα της εκπαίδευσης, με συστημικό ρόλο στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας και στη δημιουργία νέων ευκαιριών για μαθητές, σπουδαστές και εργαζόμενους, ο οποίος ωστόσο ταλανίζεται από χρονίζουσες στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες. 

Κεραμέως: Πλέον «τρέχει» κανονικά η τηλεκπαίδευση

Η υπουργός Παιδείας μίλησε εκτενώς και για το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης, για το οποίο αναγνώρισε πως «προφανώς υπήρξαν και τεχνικά ζητήματα και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα. Είναι ένα τεράστιο ψηφιακό έργο, που πιστώνεται στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειές τους».

Στη χώρα, είπε στη συνέχεια, «διενεργείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Τα τεχνικά προβλήματα έχουν πλέον διορθωθεί και η τηλεκπαίδευση “τρέχει” κανονικά και καθολικά. Εχουμε κατά μέσο όρο πάνω από 38.000 με 39.000 παράλληλες συνεδρίες γυμνασίων και λυκείων και 55.000 νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη τη χώρα».

Η κυρία Κεραμέως υποστήριξε πως «συγκριτικά στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που κατάφεραν την καθολική εφαρμογή της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Είμαστε εδώ για να βελτιώνουμε συνολικά το πλαίσιο». Καταλήγοντας, αναφορικά με την κριτική που ασκήθηκε, είπε πως το καλοκαίρι έγιναν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και όταν «μας παρέδωσαν, το πανελλαδικό σχολικό δίκτυο είχε δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης μόλις 500 χρηστών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ