- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πελώνη: Όλος ο ιδιωτικός τομέας τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ
«Υπήρξαν διαβεβαιώσεις έγγραφες και προφορικές για την παραχώρηση των ιδιωτικών κλινικών»
Η κ. Πελώνη εξήγησε πως όλος ο ιδιωτικός τομέας τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ, όποτε χρειαστει, από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού
«Από τη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση είχε πει ότι όλος ο ιδιωτικός τομέας τίθεται στη διάθεση του ΕΣΥ», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προχώρησε σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Πελώνη πρόσθεσε πως υπήρξαν διαβεβαιώσεις έγγραφες και προφορικές για την παραχώρηση των ιδιωτικών κλινικών, λόγω της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας, αλλά, από τη στιγμή που το αίτημα δεν έγινε δεκτό, η επίταξη προχώρησε ως ύστατο μέτρο. «Όταν είσαι σε πόλεμο, μπαίνουν όλα στη μάχη, τα υπόλοιπα περισσεύουν», σχολίασε.
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε, επίσης, στην πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας σε ολόκληρη την Ευρώπη - ακόμη και πιο ισχυρά από το ελληνικό - κι ανέφερε πως όσες κλίνες ΜΕΘ κι αν προστεθούν, προφανώς δεν θα είναι αρκετές. Χαρακτήρισε, όμως, ως θετικό παράδειγμα την προσφορά και συνδρομή σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση των νοσηλευτριών από την Κρήτη, ενώ τόνισε πως «πρέπει να πέσει ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού, ώστε να μειωθεί η κινητικότητα και να μειωθούν τα κρούσματα. Αυτό θα συμβεί αν τηρούμε όλοι τα μέτρα. Ελπίζουμε στο επόμενο δεκαήμερο να υπάρξει αποσυμπίεση στο σύστημα υγείας», κατέληξε.
Σχετικά με την άρση των περιορισμών, η κυρία Πελώνη υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή του επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν μόνον όταν είμαστε απόλυτα σίγουροι πως έχει μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. Μάλιστα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως προβληματισμός για το lockdown υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ενόψει Χριστουγέννων και παραδέχθηκε πως αποτελεί «δύσκολη άσκηση» ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει ένα σταδιακό άνοιγμα για να επανέλθουν οικονομικά και ψυχολογικά οι πολίτες.
Τέλος, σχετικά με τα εμβόλια, η κυρία Πελώνη δήλωσε ότι η έναρξη του εμβολιασμού δεν πρέπει να συνδυαστεί με τη γενικότερη χαλάρωση, αφού, έως ότου εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δεν θα έχει επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαιούχοι, η αίτηση και η μοριοδότηση
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε τι εννοούσε με τη δήλωσή του, που προκάλεσε αντιδράσεις
Αύριο μιλάει στο Φόρουμ των Δελφών
Ποιοι πληρώνονται πρώτοι
«οι μετακλητοί της κυβέρνησης παραμένουν πρακτικά αμετάβλητοι» σημειώνει
Περισσότερες από 200 συζητήσεις, 25 κλειστές συνεδριάσεις και έξι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή 1.200 ομιλητών
Το μόνιμο μέτρο που θα αφορά τους συνταξιούχους
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.