- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γεωργιάδης-Κορωνοϊός: Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά οριακό σημείο
«Ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν»
Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε για την ενίσχυση επιχειρήσεων που θα κλείσουν με κρατική εντολή λόγω κορωνοϊού
Στα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν», είπε ο κ. Γεωργιάδης και έκανε λόγο στη στήριξη των επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων θα ανασταλεί με κρατική εντολή.
Όλες οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν με κρατική εντολή, στα πλαίσια αντιμετωπίσεως της εξάρσεως της πανδημίας, ασφαλώς και θα αποζημιωθούν από το κράτος με σειρά μέτρων έτσι ώστε να παραμείνουν όρθιες, όπως ακριβώς κάναμε και την περασμένη άνοιξη».
«Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά οριακό σημείο. Οι επόμενες 15-20 ημέρες θα κρίνουν εάν η Ελλάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο χωρών της Βόρειας Ευρώπης. Εάν όλοι τηρήσουμε τα μέτρα δείχνοντας την πειθαρχία που δείξαμε τον περασμένο Απρίλιο, θα γλιτώσουμε το γενικό lockdown. Αυτός είναι και ο στόχος της κυβερνήσεως. Γιατί ένα γενικό lockdown θα προκαλέσει τέτοια ζημιά στην οικονομία μας ώστε μετά θα είναι πολύ δύσκολο για πολλές επιχειρήσεις να ανακάμψουν και τα προβλήματα στην οικονομία θα παραμείνουν για πολλά χρόνια. Εάν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και δείξουμε απειθαρχία παρασυρόμενοι από την πραγματική κούραση που όλοι μας έχουμε αισθανθεί μετά από τόσους μήνες, τότε κινδυνεύουμε να βρεθούμε στη θέση που είναι τώρα η Βόρεια Ευρώπη. Απευθύνω δημόσια έκκληση σε όλους να βάλουν πλάτη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε και στην καταστροφή και την τραγωδία μετά τον σεισμό στη Σάμο: «Όσο σκέφτομαι την τραγωδία, με πιάνει κατάθλιψη. Δεν θα αφήσουμε τη Σάμο μόνη της, δεν θα την αφήσουμε ανυπεράσπιστη. Η Κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει την καταστροφή με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Οι ζημιές θα καταγραφούν, οι άνθρωποι θα αποζημιωθούν, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα δώσει γρήγορα τα χρήματα. Ό,τι ανθρωπίνως μπορεί να γίνει, θα γίνει. Όλα όσα θα κάνουμε, όμως, δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο αυτών των γονέων».
«Καταδικάζω τον τραμπουκισμό, τον φασισμό ...»
Για την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο υπουργός επεσήμανε τα εξής: «Καταδικάζω τον τραμπουκισμό, τον φασισμό αυτών που του έβαλαν την πινακίδα στο λαιμό για να τον εξευτελίσουν και να εξευτελίσουν στο πρόσωπό του την Ελληνική Δημοκρατία, τα ακαδημαϊκά μας ιδρύματα, την έννομο τάξη. Είναι μια πράξη που είναι αδύνατον να μείνει ατιμώρητη. Είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Δημοκρατία να τους συλλάβει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Εάν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι εμπλεκόμενοι σ' αυτό το αίσχος, θα πρέπει να χάσουν δια παντός την φοιτητική τους ιδιότητα σε οποιοδήποτε ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν μπορείς να είσαι φοιτητής και να έχεις συμμετάσχει σ' αυτό το έγκλημα. Μόνο οι ναζί στους εβραίους έκαναν τέτοια πράγματα. Το έκαναν τώρα αυτοί οι φασίστες. Διότι ο φασισμός δεν είναι μόνο μαύρος, είναι και κόκκινος. Στην Ελλάδα, επειδή έχουμε πολλά χρόνια την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, έχουμε φθάσει να ξεχνάμε τον κόκκινο φασισμό».
Σχετικά με τη μείωση των ενοικίων
Απαντώντας, σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση των ενοικίων είπε: «Εμείς με σεβασμό στην ιδιοκτησία, ψηφίσαμε την εθελοντική μείωση ενοικίων για να δώσουμε την ευκαιρία να τα βρουν μεταξύ τους ιδιοκτήτες- ενοικιαστές στις νέες οικονομικές συνθήκες. Εάν αυτή η καλόπιστη διάθεση δεν ευδοκιμήσει, δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να καταστραφούν. Κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες: ένα ακίνητο δεν μπορεί να μην έχει μικρότερο ενοίκιο σε χρονιά υφέσεως 8-9%. Αυτό λέει ο νόμος της αγοράς και της ζήτησης. Παρακαλώ, λοιπόν, να δείξουν όλοι την δέουσα κατανόηση σε μία δύσκολη χρονιά. Το κράτος δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο της απώλειας κανενός. Επαναλαμβάνω: το κράτος είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην καλόπιστη συνεννόηση όλων των μερών. Εάν αυτή δεν λειτουργήσει, το κράτος έχει την ισχύ να νομοθετήσει. Κι ο νοών νοείτω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τις προσαυξήσεις, αναλυτικά παραδείγματα
Ποιες είναι οι άλλες δύο που ακολουθούν
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για τα δικαιολογητικά
«Οι Έλληνες εφοπλιστές θα ήταν οι πρώτοι που θα ξανάρχιζαν το εμπόριο στη Μαύρη Θάλασσα, εφόσον ήταν εγγυημένη η ασφαλής διέλευση» είπε ο πρωθυπουργός
Βαρείς προσωπικοί χαρακτηρισμοί στη Βουλή, με αφορμή τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα γιατί η εφημερίδα δεν επικοινώνησε μαζί του πριν από τη δημοσίευση
Με αφορμή τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατο νομοσχέδιο
Για κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός
Το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού στις φυλακές
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τις κλινικές ευεξίας, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αιχμή μονάδα στη Γλυφάδα
Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Στη σκιά της απόφασης της Λαγκάρντ να παραιτηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο
Στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια, η λειτουργία των servicers και η στάση απέναντι στις 120 δόσεις
Ποιοι δικαιούνται το voucher με τα αναδρομικά
500 νικητές έλαβαν από 1.000 ευρώ έκαστος
Αποχωρεί η Λαγκάρντ τον Φεβρουάριο του 2027 από την προεδρία της ΕΚΤ
Οι σύντροφοι προσπαθούν να υποτάξουν την πραγματικότητα στην ιδεολογία τους, παρασύροντας τους αδαείς και διασκεδάζοντας όσους έχουν ανοίξει έστω και μια φορά κάποιο βιβλίο ιστορίας και μπορούν να σκεφτούν.
Άρθρο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου
«Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη δίνουν διέξοδο και ελπίδα στον προοδευτικό και αριστερό κόσμο»
Σε ολόκληρο τον κόσμο τα κόμματα του μεσαίου χώρου υποχωρούν. Ευνοημένη είναι μια σκληρή, εθνικιστική, ξενοφοβική δεξιά.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.