- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη
Δεύτερη ημέρα στη Θεσσαλονίκη
Τη Δημοτική Πινακοθήκη, Casa Bianca, επισκέφθηκε σήμερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Οι στρατιωτικοί άγιοι στο Βυζάντιο».
Η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ για την ευγενική υποδοχή που μου επιφυλάξατε στην πόλη σας. Νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ, έστω και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Η Θεσσαλονίκη, γενέθλια και αγαπημένη πόλη, έχει αφήσει βαθύ συναισθηματικό αποτύπωμα μέσα μου. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, αισθάνομαι την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά της σαν προστατευτικό κέλυφος γύρω μου.
»Επιστρέφω στις αναμνήσεις, στους τόπους της παιδικής μου ηλικίας, στα αγαπημένα πρόσωπα, στη γλυκύτητα μιας απλής καθημερινότητας. Αλλά και σε στιγμές που ανήκουν πια στην ιστορία, ωστόσο για μένα διατηρούν την απτή πυκνότητα του βιώματος, που δεν έχει ξεθωριάσει από τον χρόνο. Φωτεινές, αλλά και σκοτεινές στιγμές. Κάποτε ανοιχτή και πολυπολιτισμική, μ’ ένα μοναδικό, πλούσιο υπόβαθρο, όπου διασταυρώθηκαν και αλληλεπίδρασαν τρεις θρησκείες, αργότερα περίκλειστη και εσωστρεφής, "γεμάτη αναταράξεις, αναστατώσεις, ξεριζωμούς και ξαναριζώματα", όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Μαρκ Μαζάουερ, η Θεσσαλονίκη σήμερα ξαναβρίσκει τον εξωστρεφή της χαρακτήρα. Κάθε φορά που την επισκέπτομαι, πλουτίζω από τις παραστάσεις της, γοητεύομαι από τις επάλληλες στοιβάδες της ιστορίας της, ενθουσιάζομαι με τις ευφυείς παρεμβάσεις στον ιστό της πόλης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κρίσιμο ερώτημα για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι αν επιστρέφει με νέο κόμμα
Οι μεγάλες ιστορικές καμπές σπάνια γίνονται αντιληπτές τη στιγμή που συμβαίνουν
Η ομιλία του στην 1η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του νέου του κόμματος
«Και δίπλα μου ήρθαν πολλοί καλοθελητές» - Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού
«Γιατί επτά χρόνια τώρα είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις οικονομικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τις ανέφικτες και λαϊκιστικές
Με μια φράση από το Toy Story σχολίασε ο πρωθυπουργός τη συνάντησή του με τον Αδριανό Γολέμη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τα ξίφη στους νέους και στις νέες Αξιωματικούς τάξεως 2026
Γ. Κώτσηρας: «Η οδική ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα»
«7 χρόνια μετά είναι ευκαιρία να ξανασυστηθούμε, η Ελλάδα αλλάζει και προχωράει μπροστά» - Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα ναυπηγεία της ONEX
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα κατά την απολογία τους
Κεραμέως: «Το μισθολογικό χάσμα έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί»
Σε μία Κυριακή η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών
Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ
Αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με έμφαση στον ρόλο της τεχνολογίας
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά για το Μουντιάλ, συμμετείχε σε δραστηριότητες και περπάτησε στην αγορά
Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε τρεις δράσεις χρηματοδότησης
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού στους τομεάρχες του κόμματός του
50 εκατ. ευρώ για τη διαστημική πολιτική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.