- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βουλή: Ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα
Ποια η διαδικασία - Πότε θα γίνει η ψηφοφορία
Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα από τον ΣΥΡΙΖΑ
Με οδηγό τις διατάξεις του Συντάγματος και του Κανονισμού του Σώματος, ξεκινά στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό των Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.
Σε αντίθεση ωστόσο με τα συνηθισμένα η Ολομέλεια φέτος δεν θα έχει την πνοή και τον παλμό προηγούμενων ετών καθώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας περιορίζουν τον μέγιστο αριθμό των βουλευτών που δύναται να παραβρίσκονται στην αίθουσα σε 60.
Παράλληλα, για λόγους αποσυμφόρησης οι βουλευτές δεν θα εγγραφούν με την ηλεκτρονική τους κάρτα αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων θα παραδώσουν στο προεδρείο λίστα με τον κατάλογο των ομιλητών. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα εγγραφούν λίγοι, καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον.
Η συζήτηση θα ξεκινήσει το απόγευμα της Παρασκευής, θα συνεχιστεί το Σάββατο και θα κορυφωθεί το απόγευμα της Κυριακής με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Τα μεσάνυχτα (αν και οι τελευταίες πληροφορίες επιμένουν για το απόγευμα) της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ψηφοφορία που θα αφορά την στήριξη ή μη όχι της κυβέρνησης αλλά του υπουργού των Οικονομικών, για τον οποίο έχει κατατεθεί και η πρόταση δυσπιστίας, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης θα έχουν δικαίωμα να λάβουν το λόγο όποτε το επιθυμούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Η διαδικασία στη Βουλή κορυφώνεται με την ονομαστική ψηφοφορία. Για να κάνει η Βουλή δεκτή την πρόταση πρέπει η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της (151) να την υπερψηφίσουν. Κάτι τέτοιο προφανώς είναι απίθανο να συμβεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει του Κανονισμού τη συζήτηση ανοίγουν δύο βουλευτές (Αχτσιόγλου, Σκουρλέτης) από αυτούς που έχουν υπογράψει την πρόταση. Από τη ΝΔ αναμένεται να τοποθετηθούν τη Παρασκευή 15 βουλευτές, ο Γραμματέας της ΚΟ, Στ. Καλαφάτης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.