- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πέτσας: Η Τουρκία προσκρούει μετωπικά στη διεθνή νομιμότητα
«Προδήλως παράνομη η απόφαση της Τουρκίας»
Στέλιος Πέτσας: Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την προκλητικότητα της Τουρκίας και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε σήμερα τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Άγκυρα «προσκρούει μετωπικά στη διεθνή νομιμότητα και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.
«Η Άγκυρα με νέα κίνηση που έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος προχώρησε μονομερώς και αυθαίρετα στον επαναπροσδιορισμό των ορίων της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της. Η απόφαση αυτή είναι προδήλως παράνομη καθώς επικαλύπτει περιοχές που ανήκουν όχι μόνο στην ελληνική δικαιοδοσία αλλά και στην ελληνική κυριαρχία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε: «Δεν στηρίζεται σε επιχειρησιακά κριτήρια. Δεν εξυπηρετεί σκοπούς ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής. Προσκρούει μετωπικά στη διεθνή νομιμότητα και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα».
Και συνέχισε: «υπογραμμίζεται ότι η ελληνική περιοχή ευθύνης για την έρευνα και τη διάσωση έχει καθοριστεί τη δεκαετία του 1950, έχει δηλωθεί από το 1975 στον αρμόδιο διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό και συμπίπτει με την περιοχή ελέγχου πτήσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα δηλαδή το FIR Αθηνών. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η Ελλάδα μέσω του αρμόδιου ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στον Πειραιά συντονίζει αποτελεσματικά όλες τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή της ευθύνης της παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε όλα τα πλοία και αεροπλάνα που τυχόν κινδυνεύουν».
Πέτσας για κορωνοϊό: Θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό και τις αυξητικές τάσεις που παρατηρούνται.
«Η σταθεροποιητική εικόνα που υπάρχει σήμερα για τα κρούσματα στη χώρα μας μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή όπως έγινε στην Κοζάνη, ήδη η επιδημιολογική εικόνα βρίσκεται σε χειρότερο σημείο σε Καστοριά και γειτονιές της Αττικής. Όχι μόνο οι πολίτες και οι επαγγελματίες οφείλουν να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα», είπε.
«Οι λίγοι πονηροί επαγγελματίες που παραβιάζουν τα μέτρα να γνωρίζουν ότι θα υπάρξει άμεση και παραδειγματική τιμωρία», επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας.
Πέτσας: Τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράκτη στον Έβρο
Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο στον Έβρο επισημαίνοντας: «Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας και τη στήριξη των ακριτών μας, επισκέφθηκε τον Έβρο. Είχε συσκέψεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων και ενημερώθηκε επιτόπου για την κατασκευή του φράχτη, που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων και αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων. Είναι προφανές ότι η δημιουργία του νέου φράχτη συμβάλλει στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και στέλνει σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα».
Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, πέραν του βασικού αμυντικού και αποτρεπτικού του χαρακτήρα του, ο φράχτης αυτός συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς θα λειτουργήσει και ως σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου τον σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.
Σημειώνεται ότι, για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων μας, αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στον Έβρο 400 νέοι μόνιμοι συνοριοφύλακες, ενώ άλλοι 800 θα βρεθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και άλλοι 480 στην υπόλοιπη χώρα. Συνολικά, σε έναν χρόνο, 1.680 συνοριοφύλακες αναπτύσσονται σε όλα τα σημεία που απαιτούν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε ότι είχε διενεργήσει εσωτερική έρευνα για τον πρώην επίτροπο
Η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι νέες τεχνολογίες και το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας βρίσκονται στο επίκεντρο του Athens Defence Conference 2026
Τι δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τον Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουλίου
Η Νέα Δημοκρατία στέλνει μήνυμα συνέχειας του κυβερνητικού έργου μέσα από ανάρτηση στα social media
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πρωτοποριακό πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με το MIT
«Υπερόπλο» ο Εξωδικαστικός για τους οφειλέτες, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση - κάλεσμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
«Σαφώς και δεν αναφερόμουν στους Έλληνες εισαγγελείς» σημείωσε
Στα διλήμματα που θα τεθούν ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης αναφέρθηκε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
«Οι καταγγελίες πολιτών στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης έχουν μειωθεί κατά 17%» σημείωσε
«Ευχόμαστε στον κ. Κοκοτσάκη καλή συνέχεια στις μελλοντικές επιδιώξεις του»
Τι αλλάζει φέτος και πώς υπολογίζεται
Βασικό σημείο του ν/σ η θεσμοθέτηση εκλογής αιρετών «σε ένα γύρο»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην εξέλιξη του έργου του Ελληνικού
Το ΠΑΣΟΚ τίμησε τον ιδρυτή του σε ειδική εκδήλωση στο Καλέντζι Αχαΐας
Απόφαση Παπασταύρου για υπαγωγή νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
Ποιοι αναλαμβάνουν καθήκοντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.