Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης τοποθετήθηκε αναφορικά με τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σταθερά και αδιάλειπτα στέκεται απέναντι στο φασισμό, στον ναζισμό, στην πολιτική βία και στο διχασμό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις Έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά. Και συμπλήρωσε: «Αυτό αποτελεί σταθερή θέση της παράταξης από το 2013 που φάνηκε και έμπρακτα όταν επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η δίωξη της Χρυσής Αυγής. Αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια αυτών των χρόνων όταν ήμασταν Αξιωματική Αντιπολίτευση με πρόεδρο τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που καλούσε το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες να μην δώσουν ποτέ ξανά χώρο και βήμα στη ΧΑ. Στη σημερινή δίκη η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Η Ν.Δ. έκανε το καθήκον της στο ακέραιο. Είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει και η Δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «Δεν μπορούμε να ρίξουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας συγκεκριμένες συμπεριφορές πολιτικών κομμάτων και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ που έδειχναν έμπρακτα ότι συνέπλεαν με τη ΧΑ. Και δυστυχώς, αυτό έγινε και σε συγκεκριμένες ψηφοφορίες στη Βουλή» επισήμανε και εξήγησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει μια ειλικρινή θέση στο ζήτημα αυτό. Πρώτον, πολιτικά να μην αφήνει υπονοούμενα για τη ΝΔ, η οποία έμπρακτα και όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής είναι σταθερά απέναντι σ΄αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο, στην πληγή αυτή της Δημοκρατίας. Και δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και την αυτοκριτική του, να κοιτάξει στα μάτια τον εαυτό του και να δει στις κρίσιμες συγκυρίες του 2014, όταν τρεις φορές μαζί με τη ΧΑ ψήφισε παρών προκειμένου να μήν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πέσει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Και το 2016 όταν ο κ. Βούτσης έλεγε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του εκλογικού νόμου για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. «ακτιβιστικού τύπου πρωτοβουλίες όπως αυτές που φάνηκαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ με το σήκωμα πλακάτ γραμμάτων παραμονές μιας πολύ σημαντικής δίκης πραγματικά δεν βοηθούν. Την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος βοηθάει η αυτοκριτική και η αυτοεξυγίανση κυρίως από παθογένειες υποκρισίας των πολιτικών κομμάτων. Πρέπει να πάμε σε μια υπεύθυνη κοινή αντιμετώπιση αυτών των τραγικών φαινομένων που αποτελούν πληγή για τη Δημοκρατία μας». «Είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Καλαφάτης «να υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των συμπολιτών μας. Αυτό σε ό,τι αφορά στην Ν.Δ. γίνεται πράξη μέρα με τη μέρα. Απευθυνόμαστε στους πολίτες με καθαρό λόγο. Χτίζουμε μια γέφυρα εμπιστοσύνης με τους πολίτες που θα αποτρέψει τέτοια ή παρεμφερή ενδεχόμενα στο μέλλον, απότοκα του εκφυλιστικού φαινομένου του λαϊκισμού, το οποίο θα πρέπει να πολεμήσουμε όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.