- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας- Κορωνοϊός: Στο τέλος του έτους θα έχουμε 1200 ΜΕΘ & ΜΑΦ
Επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στο Κέντρο Υγείας Πύλου
«Στο τέλος του έτους, θα έχουμε 1200 ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό», ανέφερε από το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Πύλου ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετέβη σήμερα στη Μεσσηνία προκειμένου να επισκεφθεί υγειονομικές δομές της περιοχής. Μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Πύλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Κέντρο Υγείας της Πύλου έχει έναν καθοριστικό ρόλο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι προφανές ότι αυτή τη χρονική περίοδο, το βάρος πέφτει στην Αττική και στην Αθήνα λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.
Εμείς, όμως, σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι έχουμε ένα σύστημα ΠΦΥ με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία σε όλη την Ελλάδα και εδώ στην Μεσσηνία, στην Πύλο.
Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους, παρέχοντας πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Ευχαριστώ τον υπεύθυνο του ΚΥ, το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και το ΕΚΑΒ που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Μη ξεχνάτε ότι υπήρχε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το αν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον τουρισμό.
Θέλω να θυμίσω το σύστημα διακομιδών και αεροδιακομιδών που τέθηκε σε εφαρμογή από το ΕΚΑΒ, τη διενέργεια πολλαπλού testing σε όλα τα επίπεδα, τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που ενισχύθηκαν με 700 υγειονομικούς οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ακριτικές περιοχές και στα νησιά μας. Επίσης, τις 6500 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού (οι επικουρικοί νοσηλευτές, βοηθοί νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και μαίες θα παραμείνουν στο σύστημα μέσω αυξημένης μοριοδότησης και οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών θα μετατραπούν με αξιολόγηση σε Επιμελητών Β΄), την επέκταση των συμβάσεων των 4000 επαγγελματιών υγείας του ΟΑΕΔ που κρατήσαμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και τη δυνατότητα που έχουμε να αναβαθμίσουμε, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με ψηφιοποιημένα συστήματα αλλά και ενεργειακή αναβάθμιση.
Ήρθα σήμερα στην Πύλο για να δείξω ότι είμαστε κοντά σε όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Θα βρίσκομαι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, θα ακούω όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν και θα απαντήσω σε όλες τις ανάγκες τους. Στη μεταρρύθμιση που ετοιμάζουμε για την ΠΦΥ, τα ΚΥ θα παίξουν έναν κομβικό ρόλο και θα καταφέρουμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών να μεταρρυθμίσουμε το ΕΣΥ.
Ήδη, στο τέλος του έτους, θα έχουμε 1200 ΜΕΘ και ΜΑΦ με μόνιμο προσωπικό, με 5ετή εκπαίδευση και με όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται. Νομίζω ότι αποδείχθηκε πόσο σημαντικό κομμάτι στήριξης της κοινωνίας μας είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για ακόμη μια φορά ευχαριστώ όλους αυτούς οι οποίοι δίνουν μάχη καθημερινά.
Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας με τη συμπεριφορά τους- με την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων και των κανόνων υγιεινής, με τη μάσκα, με τη φυσική αποστασιοποίηση- να βοηθήσουν τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ να κάνουν καλά τη δουλειά τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Νέες μειώσεις στην αντλία αναμένονται τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.