- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίσκεψη Β. Κικίλια στο «Λαϊκό»: «Υποδειγματική η λειτουργία του»
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε νέα έργα στο νοσοκομείο και ενίσχυση του ΕΣΥ με έμψυχο δυναμικό
Στο «Λαϊκό» ο Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε επίσκεψη και ανακοίνωσε νέα έργα στο νοσοκομείο και ενίσχυση του δυναμικού στο ΕΣΥ.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό» πραγματοποίησε επίσκεψη την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
Ο Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη διοίκηση και το προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου.
Παράλληλα, περιηγήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Καρδιολογική Κλινική και στη Μονάδα Εμφραγμάτων. Διαπίστωσε επίσης την πρόοδο των εργασιών ανακαίνισης των χώρων υγιεινής του νοσοκομείου, η οποία προέρχεται από τη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως «το "Λαϊκό" διαθέτει μία εξαιρετική Αιματολογική Κλινική, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης και Αριστείας, όπου εξωτερικοί ασθενείς έρχονται από όλη την Ελλάδα για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει».
Επίσκεψη Κικίλια στο νοσοκομείο «Λαϊκό»: Ποια έργα ανακοίνωσε
Ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, ανακοίνωσε την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του νοσοκομείου και νέα ασανσέρ, ώστε αυτοί οι αιματολογικοί ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από το υπόλοιπο νοσοκομείο. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα αποκτηθούν και νέα -τελευταίας τεχνολογίας- ιατρικά μηχανήματα.
Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας είχε την ευκαιρία να δει και την πορεία των έργων στους καινούργιους χώρους υγιεινής που κατασκευάζονται χάρη στη δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
«Όπως έχω ανακοινώσει ξανά, έχω δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, προ κορωνοϊού και κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, οι οποίοι θα παραμείνουν όλοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, και για τη μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε Επιμελητές Β΄, έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για νέους μόνιμους ιατρούς στα νοσοκομεία μας.
» Είδα επίσης τις νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και την εξαιρετική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εδώ στο "Λαϊκό", όπως και την υποδειγματική λειτουργία του triage και των εξωτερικών ιατρείων. Χαίρομαι που εδώ όλοι οι άνθρωποι της Υγείας είναι σαν μία οικογένεια. Τους στηρίζουμε, τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε απεριόριστα. Και θέλω να πω ότι δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε, έτσι ώστε να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τα νοσοκομεία μας να αναβαθμιστούν με έμψυχο δυναμικό» κατέληξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη δήλωση του από το νοσοκομείο «Λαϊκό»
Βασίλης Κικίλιας για κορωνοϊό στην Αττική - Αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση - Η δήλωσή του από το νοσοκομείο «Λαϊκό»
Ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Αττική είπε: «Δείξαμε ότι μπορούμε και συνεχώς θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα νέων ΜΕΘ και ΜΑΦ στο λεκανοπέδιο της Αττικής -και ένα από τα νοσοκομεία είναι το "Λαϊκό"- και σε όλη την Ελλάδα».
Και πρόσθεσε: «Σε αυτήν την πολύ ισχυρή συμμαχία των γιατρών μας, των νοσηλευτών μας και των πολιτών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του υπουργείου Υγείας, της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων πρέπει να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και πρέπει να βοηθήσουν και οι πολίτες αυτούς τους ανθρώπους, που με ηρωικό τρόπο κάνουν τη δουλειά τους».
«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ πάνω από την οποιαδήποτε μικροπολιτική κομματική στόχευση ή σκοπιμότητα. Τα καταφέραμε στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Αντιμετωπίζουμε μία έκτακτη κατάσταση δημόσιας Υγείας, που τα τραγικά αποτελέσματά της τα βλέπουμε σε άλλες χώρες και γύρω μας. Η έκκλησή μου για μία ακόμη φορά, είναι όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε αυτή την προσπάθειά μας, που αξίζει όσο τίποτα άλλο, να σωθεί ακόμα και μία παραπάνω ανθρώπινη ζωή. Βλέπετε εδώ, ότι οι υγειονομικοί μας κάνουν τεράστιες προσπάθειες. Αυτές οι προσπάθειες δεν πρέπει να είναι μάταιες. Πρέπει να οδηγήσουν στο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Και σε αυτό νομίζω ότι είμαστε ταγμένοι όλοι» κατέληξε στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο «Λαϊκό».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Η επίσημη ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ για το πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές
Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στο Athens Alitheia Forum
«Ενσαρκώνει τις κοινές μας αξίες: ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα, κοινωνική ένταξη» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκύπτουν βεβιασμένα συμπεράσματα ή δημόσιες κρίσεις»
«Κανένας καλύτερος από Μητσοτάκη» λέει το 54% των πολιτών
Η επαναλειτουργία του αγωγού Vardax ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια
Από τους 14.000 πριν μερικά χρόνια περνάμε στους 19.000 το 2026, τόνισε ο υπουργός
Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος και ο τρόπος κατασκευής
Πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ερευνητές αναζητούν λύσεις για την παραπληροφόρηση – Νέες προκλήσεις
Η ΝΔ στο 34,1% στην εκτίμηση αποτελέσματος, με υψηλή κυβερνητική στήριξη στην άμυνα και χαμηλή δυναμική για νέα κόμματα
Το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος αναμένεται να παραληφθεί εντός του 2027
Ισχυρά δημόσια οικονομικά και ανάπτυξη, η Ελλάδα κινδυνεύει από ενέργεια και γεωπολιτική αστάθεια
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Αλλαγές στους ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ, οδηγίες στις επιχειρήσεις για επικαιροποίηση στοιχείων
Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής, καμία παρέμβαση υπουργών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Ιρανή ακτιβίστρια σε μια καθηλωτική συζήτηση για το σκοτάδι του θεοκρατικού καθεστώτος
Αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται έως και τις 6 Απριλίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.