Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας: Ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα το επόμενο διάστημα

«Για νεαρούς ασυμπτωματικούς μετανάστες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ξενοδοχεία καραντίνα θα ανοίξει στην Αθήνα η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια - Θα φιλοξενούνται νεαροί ασυμπτωματικοί μετανάστες, φορείς του ιού.

Το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας στην Αθήνα από την κυβέρνηση προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως σημείωσε ο υπουργός, είναι η αποσυμφόρηση νοσοκομείων της πρωτεύουσας από νεαρούς ασυμπτωματικούς μετανάστες που είναι φορείς του ιού.

«Επιβεβαιώνω ότι στα νοσοκομεία της Αθήνας, π.χ. «Σωτηρία» ή «Ευαγγελισμός», είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί και νεαροί σε ηλικία και επειδή υγειονομικά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στα σπίτια στα οποία μένουν πέντε-πέντε και δέκα-δέκα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υγειονομική ''βόμβα'', τους κρατάμε στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε:

«Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες μας και να προστατεύσουν και αυτές τις ευάλωτες ομάδες, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχαμε το καλοκαίρι, με υγειονομική επίβλεψη. Να φιλοξενηθούν εκεί ασυμπτωματικοί νεαροί, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, πρόσφυγες με Covid, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και επίσης να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία μας.

»Κανένα εθνικό σύστημα Υγείας, όσο ισχυρό και να είναι, δεν αντέχει μία γεωμετρική αύξηση του κορωνοϊού. Το είδαμε αυτό στον πρώτο κύκλο σε πολύ ισχυρά, κραταιά συστήματα Υγείας. Γι’ αυτό και αυτή η έκκληση που κάνω στους συμπολίτες μας, γι’ αυτό και αυτή η κρισιμότητα των στιγμών. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ. Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι τον Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και προχωράμε. Αλλά αν δεν προσέξουμε, αν αμελήσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αντίθετοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν αντέχουμε όσες και να έχουμε».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ