- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
H ΠτΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας Αμοιβών Γυναικών - Ανδρών
«Η πλήρης και ισότιμη αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνικής προόδου»
Ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook για Παγκόσμια Ημέρα για την Ισότητα των Αμοιβών μεταξύ Γυναικών και Ανδρών
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτηση της στο Facebook αναφέρεται στη σημερινή μέρα που γιορτάζεται για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο το equal pay, δηλαδή η ισότητα των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Η ανάρτηση της στο Facebook:
«Για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα για την Ισότητα των Αμοιβών μεταξύ Γυναικών και Ανδρών. Αν και έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τότε που η αρχή της ισότητας των αμοιβών ενσωματώθηκε σε διεθνή σύμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), το αίτημα «ίση αμοιβή για ίση εργασία» διαρκώς επιστρέφει. Οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, σύμφωνα με τις οποίες, αν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, θα απαιτηθούν 257 χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα για να εξισωθούν γυναίκες και άνδρες όσον αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες και τις αποδοχές τους, καταδεικνύουν τον εξαιρετικά μακρύ δρόμο που έχουμε ακόμη μπροστά μας για την ισότητα των δύο φύλων.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: οι γυναίκες συνήθως έχουν χαμηλότερες αποδοχές, μικρότερη συμμετοχή στην αγορά εργασίας, μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, υποεκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης, ενώ επωμίζονται δυσανάλογα το βάρος της «αόρατης εργασίας» που σχετίζεται με την παροχή της οικιακής φροντίδας. Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, το χάσμα των φύλων γίνεται ακόμη πιο αισθητό, αν αναλογιστούμε ότι οι γυναίκες εργάζονται σε κλάδους στους οποίους οι αμοιβές είναι χαμηλότερες και έχουν πληγεί βαριά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Είναι η ώρα να καθιερώσουμε καλύτερους κανόνες για τη διασφάλιση της πρόσβασης των γυναικών σε αναπτυσσόμενους και καλά αμειβόμενους τομείς, τη μείωση του μισθολογικού χάσματος στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, την καταπολέμηση των στερεοτύπων που γεννούν ανισότητες και διακρίσεις και τη διαμόρφωση συνθηκών για την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
Η πλήρης και ισότιμη αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού αποτελεί το θεμέλιο της κοινωνικής προόδου και αλληλεγγύης, ενώ μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας, ιδίως στην ψηφιακή εποχή. Η τεχνολογική πρόοδος και η ψηφιακή μετάβαση μπορούν να προσφέρουν αμέτρητες ευκαιρίες για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, για την ισότιμη πρόσβαση και ανάδειξη των γυναικών στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, προς όφελος της κοινωνίας συνολικά».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.