Πολιτικη & Οικονομια

Αυτό να κάνει η κυβέρνηση για να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα

Το πρόβλημα οδικής ασφάλειας στις αστικές περιοχές έγκειται σε προβληματικούς κόμβους και επικίνδυνα οδικά τμήματα

stavros-konstantinidis.jpg
Σταύρος Κωνσταντινίδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
troxaia-atiximata-odiki-asfaleia.jpg
© EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο Σταύρος Κωνσταντινίδης εξηγεί πώς μπορεί να λυθεί ένα βασικό πρόβλημα για την οδική ασφάλεια που θα οδηγήσει σε μείωση τροχαίων.

Στις αστικές περιοχές, στις πόλεις μας δηλαδή συμβαίνουν τα μισά τροχαία ατυχήματα επί του συνόλου και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό θυμάτων πεζών. Το πρόβλημα οδικής ασφάλειας στις αστικές περιοχές, έγκειται σε προβληματικούς κόμβους και επικίνδυνα οδικά τμήματα. Εάν άμεσα θεσπιστεί μια τροπολογία που να επιτρέπει την προσωρινή διαμόρφωση κόμβων και επικίνδυνων οδικών τμημάτων σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές της εργοταξιακής σήμανσης (που χρησιμοποιείται ήδη στις περιπτώσεις έργων ), το οφελος θα είναι τεράστιο.

Γιατί ενώ επιτρέπεται για την περίπτωση έργων, δεν επιτρέπεται με την επίκληση του εγνωσμένου προβλήματος της οδικής ασφάλειας. Αν γινόταν τότε σε πολύ σύντομο διάστημα Δήμοι, Περιφέρειες αλλά και η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να θωρακίσει χιλιάδες κόμβους και αντίστοιχα επικίνδυνα σημεία, τα οποία γνωρίζει κάθε τοπική κοινωνία. Θα σώζονταν άνθρωποι που χάνονται άδικα. Σε εύθετο χρόνο το έργο θα πρέπει να παίρνει μόνιμα κατασκευαστικά  χαρακτηριστικά, αλλά στο μεταξύ θα έχει κερδηθεί πολύτιμος χρόνος. Θα κερδίσουμε το στοίχημα της οδικής ασφάλειας της χώρας
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.