- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Εγώ θα εμβολιαστώ πρώτος και η οικογένειά μου
Τι είπε ο πρωθυπουργός για τα εμβόλια και το δεύτερο κύμα κορωνοϊού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και δήλωσε πως θα το κάνει πρώτος μαζί με την οικογένειά του.
Για την πανδημία, τις δυσκολίες και το εμβόλιο του κορωνοϊού, απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Εξέφρασε την αισιοδοξία «πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα». Πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς.
Το εμβόλιο, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».
Υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές όταν διατεθεί και θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ενώ αν πρέπει για λόγους συμβολισμού να δώσει το παράδειγμα πρώτος θα εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.
Έκκληση για τις μάσκες – «Κάνουμε το σωστό»
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους» τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και όλα θα είναι έτοιμα». Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μοιράζει δωρεάν τις μάσκες, ευχαριστώντας δημόσια τον κ. Γεραπετρίτη για την προσπάθεια.
«Θέλω να κάνω μια έκκληση προς όλους ο λόγους που επιμένουμε στη χρήση της μάσκας είναι γιατί μας το επισημαίνουν οι ειδικοί. Ξέρω ότι η μάσκα είναι άβολη και ότι δεν είναι ευχάριστο να τη φοράμε όλη την ημέρα. Όμως αυτό μας λένε οι ειδικοί και θα ζητήσω από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις».
Ως προς το μέγεθος των τάξεων, «ήταν πρακτικά αδύνατον να δημιουργήσουμε εντός λίγων μηνών τόσες πρόσθετες σχολικές τάξεις, ώστε να μπορούμε να μοιράσουμε τα παιδιά σε μικρότερα τμήματα”, επικαλούμενος και κοινωνικά προβλήματα για επέκταση ωραρίου των σχολείων. Είναι δεδομένο ότι κάπου θα υπάρξουν κάποια κρούσματα», αλλά υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Στη Λέσβο και την Πέλλα τα σχολεία δεν θα ανοίξουν αμέσως καθώς είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες ανέφερε ο πρωθυπουργός, όπως και ότι η Ελλάδα είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.« Εδώ και 2 ημέρες έχουμε προσθέσει στη φαρέτρα των όπλων μας τα rapid test αντιγόνων, με πρώτη εφαρμογή στη Λέσβο. Η χώρα θα προμηθευτεί ένα εκατομμύριο τέτοια τεστ».
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και μήνυμα σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού. «Έχω μια ευθύνη ως Πρωθυπουργός της χώρας να αποκρούσω όλες τις θεωρίες συνωμοσίας και με κανονιστικά μέτρα και με την πειθώ».
Για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα έχουμε πάει καλύτερα από ότι στο πρώτο, καθώς έχουμε περισσότερους γιατρούς και τεστ και καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα την ασθένεια.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι βασικές οδικές αρτηρίες δεν πρέπει να κλείνουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες»
«Ξέρετε πόσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει στο κόμμα μας και τις οργανώσεις του;»
Πόσο μειώνονται οι δόσεις
Τι ισχύει με τα ποσά που θα μπουν στα ΑΤΜ
«Δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστική συζήτηση για κανένα οργανωτικό , θεσμικό, πολιτικό ή άλλο θέμα» - Η ανάρτηση στα social media
Τι ώρα αρχίζουν να εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Το ένταλμα σύλληψής μου είναι άκυρο» τόνισε
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Από τη δημοσιονομική εξυγίανση στις παραγωγικές επενδύσεις, τις νέες τεχνολογίες και την πραγματική ευρωπαϊκή σύγκλιση
Σε τι στάδιο βρίσκονται ο «Νέαρχος», ο «Φορμίων» και ο «Θεμιστοκλής»
Σήμερα συμπληρώνονται 30 χρόνια από την απώλεια του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Tα εγκαίνια της μονάδας προγραμματίζονται για τις αρχές του 2027
Η επεξεργασία των αιτήσεων διενεργείται αυτοματοποιημένα
Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης
Πώς αλλάζει την καθημερινότητά μας
Το ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα διαχειρίζεται πλέον δεδομένα για χιλιάδες μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Τι δήλωσε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Στο χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών τοποθετείται ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Νέες σχολικές μονάδες, ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα
Ο Τσίπρας επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.