- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μηταράκης: Μείωση των ροών μεταναστών-Δεν θα ανοίξουν άλλες δομές
«Το καλοκαίρι έφυγαν από τη χώρα μας περισσότεροι από όσοι μπήκαν»
Για μείωση των μεταναστευτικών ροών έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης - Δεν θα ανοίξουν άλλες δομές.
Κατά 38% έχουν αποσυμφορεθεί οι δομές των νησιών σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, δήλωσε στην ΕΡΤ1 υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης διευκρίνισε ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες έχουν απελαθεί και έκανε γνωστό ότι είναι η πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι που έφυγαν από τη χώρα μας περισσότεροι από όσοι μπήκαν.
«Οι ροές έχουν μειωθεί κατά 90%. Έχουν φύγει 2.700, ενώ στη χώρα μας μπήκαν 2.000. Δεν μιλάμε πλέον για δημιουργία νέων δομών, αλλά για κλείσιμο» δήλωσε ο κ. Μηταράκης.
Ο ίδιος κατέστησε πάντως σαφές ότι η χώρα μας δεν μπορεί να παραμείνει προορισμός για μετανάστες. «Δεν έχουμε την ικανότητα να τους στηρίξουμε όλους. Δεν μπορούμε να παρέχουμε ισόβια προνόμια –ισόβια σύνταξη και ισόβια κατοικία. Ακόμα και το άσυλο δεν είναι ισόβιο, είναι τριετές» είπε ο κ. Μητάρακης.
Για τα κρούσματα του κορονοϊού στις δομές φιλοξενίας ενημέρωσε ότι τα επιβεβαιωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα της νόσου στη Μόρια ανέρχονται σε 17. Το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε από τον έλεγχο μέχρι τώρα 1.600 δειγμάτων σε σύνολο 2.000 που ελήφθησαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το τριήμερο Πέμπτη 3, Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
Αναφορικά με την κατάσταση στον Έβρο, ο κ. Μηταράκης αν και επανέλαβε ότι είναι γνωστή η προσπάθεια της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει την προσφυγική κρίση, υπογράμμισε ότι οι ροές στον Έβρο είναι μειωμένες κατά 58%.
Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι ετοιμάζεται ο νέος φράχτης που θα κάνει πιο ασφαλή τα ανατολικά μας σύνορα.
Αναφερόμενος τέλος στα κλειστά κέντρα δομών είπε ότι θα διαθέτουν διπλή περίφραξη, θα απαιτείται κάρτα για την είσοδο και την έξοδο, θα εγκατασταθούν κάμερες, ενώ τα κέντρα θα παραμένουν κλειστά κατά τις βραδινές ώρες ώστε να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας και για τους διαμένοντες στις δομές, αλλά και για τους τοπικούς πληθυσμούς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.