- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Στ. Θεοδωράκης απαντά στο Τσίπρα
Για την τοποθέτηση «το Ποτάμι κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ»
Κατά την διάρκεια της συνομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη με τον δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας», Γιάννη Καμπουράκη, ο αρχηγός του Ποταμιού απάντησε στην τοποθέτηση του Τσίπρα ότι «το Ποτάμι δεν κάνει, όπως θα έπρεπε, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ».
Συγκεκριμένα είπε
«Δεν είναι ενημερωμένος αλλά δεν του κρατώ κακία. Με τόσες αναποδιές που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να ασχολείται κυρίως με το τι διαφορετικό λένε κάθε μέρα τα στελέχη του και όχι με τα όσα λέει το Ποτάμι. Για να τον διευκολύνω, λοιπόν, θα θυμίσω αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή. Την χώρα δεν μπορεί να την σώσουν αυτοί που ευθύνονται για το ναυάγιό της. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έριξαν τη χώρα στα βράχια. Και το χρέος είναι έργο των δικών τους κυβερνήσεων. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες του τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιες ευθύνες όμως έχει ένα κόμμα που δεν έχει κυβερνήσει;
Μα όταν απέναντι σε μια ανίκανη κυβέρνηση εμφανίζεσαι πότε σαν μάγος με τα δώρα και πότε σαν υπερασπιστής της δραχμής, ποιον βοηθάς, αν όχι την ίδια την κυβέρνηση; Η κοινωνία εδώ και 4 χρόνια αναζητά εναγωνίως μια ρεαλιστική λύση που να μην έχει σχέση με το παρελθόν. Ο Σαμαράς συστήνει ως σωτήρες το παλαιοκομματικό δυναμικό – μεταξύ των οποίων και αρκετοί ακροδεξιοί- και ο Τσίπρας λέει, θα ψηφίσουμε ένα άρθρο, ένα νόμο και όλοι θα επιστρέψουμε αυτομάτως στις δεκαετίες της ευμάρειας. Ποιον κοροϊδεύουν; Σας θυμίζω ότι πριν εμφανιστεί το Ποτάμι η πρώτη επιλογή των πολιτών σε όλα τα γκάλοπ ήταν ο «κανένας». Αυτό περιγράφει την απόγνωση του κόσμου.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκλεισε πάντως την πιθανότητα αν οι συνθήκες το επιβάλλουν να συνεργασθεί με το Ποτάμι. Είπε χαρακτηριστικά ότι «στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ». Θα λέγατε και εσείς το ίδιο;
Έχει δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας, «στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ». Στην πολιτική όμως πρέπει να λες «πότε» και «πώς». Η κοινωνία δεν θα βγει από αυτή την κρίση αν δεν υπάρξουν δυνατές κυβερνήσεις συνεργασίας. Ούτε το «25% δεξιά» αλλά ούτε το «25% αριστερά» θα σώσει τη χώρα. Αλλά όντως είναι νωρίς γι’ αυτή την κουβέντα. Ο διάλογος τώρα ξεκινά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερμό συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του πρώτου World Cup
Τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ομόφωνη διεθνή διάκριση
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση - Ο εβδομαδιαίος απολογισμός του κυβερνητικού έργου
Έκθεση με θετικά μηνύματα για την ελληνική οικονομία
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με ορίζοντα το 2035 - Ψηφιακή πλατφόρμα για τις τιμές στην ακτοπλοΐα
Ξεκινά τη Δευτέρα με μείωση του ορίου στα 5.000 ευρώ - Όλες οι αλλαγές
Η έκθεση της Κομισιόν που όλοι επικαλέστηκαν, αλλά λίγοι διάβασαν
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.