Πολιτικη & Οικονομια

Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης - Όλες οι αλλαγές

Τι ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτσας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας - Ποιες αλλαγές έγιναν.

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων και τηλεφωνημάτων του πρωθυπουργού με τους υφυπουργούς, ανακοινώθηκε στις 12 το μεσημέρι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Η έντονη φημολογία ήδη από χθες, είχε κάνει λόγο για μικρό ανασχηματισμό και λίγα νέα πρόσωπα, που θα περιλαμβάνει ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλέγει πρόσωπα από τη Βουλή και την κοινωνία. Ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας. Η κυβέρνηση προχωρά σε διορθωτικές αλλαγές που θα την κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνει το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο παραμένει σταθερό ως προς τον αριθμό και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του κατεύθυνση.

»Με τις επιλογές του υπογραμμίζει τους στρατηγικούς άξονες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Και επιφέρει λειτουργικές βελτιώσεις στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε:

  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.
  • Την αναβάθμιση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση, σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
  • Την τοποθέτηση του κ. Παναγιώτη Τσακλόγου στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την τοποθέτηση του κ. Νικόλαου Ταγαρά, βουλευτή Κορινθίας, στη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται η αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων κοινοτικών πόρων, η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας και του ασφαλιστικού συστήματος, η οργανωτική ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας, προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της Κλιματικής Αλλαγής», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Σημειώνεται ότι τοποθετούνται ή αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες οι παρακάτω Γενικοί (ΓΓ) και Ειδικοί (ΕΓ) Γραμματείς: 

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

  • ΓΓ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ιωάννης Κυριακού
  • ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Νίκη Δανδόλου
  • ΕΓ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Γεώργιος Ζερβός

Στο υπουργείο Εξωτερικών

  • ΓΓ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ιωάννης Χρυσουλάκης

Στο υπουργείο Υγείας

  • ΓΓ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Μάριος Θεμιστοκλέους

Στο υπουργείο Τουρισμού

  • ΓΓ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Βίκυ Λοίζου

Στην Προεδρία της Κυβέρνησης

  • ΓΓ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Αθανάσιος Κοντογεώργης

Η ορκωμοσία των νέων μελών θα λάβει χώρα αύριο, Πέμπτη στη 13:00 στο προεδρικό Μέγαρο.

Η 5μελής επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Σκυλακάκης θα είναι επικεφαλής της πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής στη Γραμματεία της Κυβέρνησης, την οποία συμπληρώνουν ο υφυπουργός Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλ. Πατέλης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μ. Αργυρού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ