Πολιτικη & Οικονομια

Πλακιωτάκης: Επιβεβλημένη η αύξηση της πληρότητας στα πλοία

«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εάν τηρούνται από τους επιβάτες όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιμάνι Πειραιά: Αυξημένη η κίνηση των ταξιδιωτών
Λιμάνι Πειραιά © EUROKINISSI/ΙΣΜΗΝΗ ΚΑΡΛΗ

Ως επιβεβλημένη χαρακτήρισε την αύξηση της πληρότητας στα πλοία ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Για την αύξηση στην πληρότητα των πλοίων μίλησε σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «η αύξηση του ποσοστού πληρότητας ήταν επιβεβλημένη λόγω της ζήτησης της περιόδου, αυτό όμως δε συνιστά χαλάρωση. Έχει δοθεί ειδική εντολή στα λιμεναρχία για περισσότερους ελέγχους κατά την επιβίβαση, την αποβίβαση και μέσα στα πλοία». 

Εν συνεχεία ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εάν τηρούνται από τους επιβάτες όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό». Τέλος, ερωτηθείς για το αν η πληρότητα θα μπορούσε να αλλάξει πάλι προς τα πάνω ή προς τα κάτω ισχυρίστηκε πως «οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι εκτιμούν τα δεδομένα καθημερινά» και πρόσθεσε: 

«Οι αναθεωρήσεις των πρωτοκόλλων γίνεται πάντα σε συνεργασία με τους επιστήμονες. Σε κάθε περίπτωση εγώ αυτό που προτρέπω είναι όλοι ανεξαιρέτως να εφαρμόζουμε τα περιοριστικά μέτρα».

Τι ισχύει για την αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα πλοία (καταμαράν, ταχύπλοα) από το 60% στο 80% και από το 65% στο 85% για τα επιβατηγά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών.

Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Για τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα (ιπτάμενα δελφίνια) που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ