- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πλακιωτάκης: Επιβεβλημένη η αύξηση της πληρότητας στα πλοία
«Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εάν τηρούνται από τους επιβάτες όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»
Ως επιβεβλημένη χαρακτήρισε την αύξηση της πληρότητας στα πλοία ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Για την αύξηση στην πληρότητα των πλοίων μίλησε σε δηλώσεις που πραγματοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «η αύξηση του ποσοστού πληρότητας ήταν επιβεβλημένη λόγω της ζήτησης της περιόδου, αυτό όμως δε συνιστά χαλάρωση. Έχει δοθεί ειδική εντολή στα λιμεναρχία για περισσότερους ελέγχους κατά την επιβίβαση, την αποβίβαση και μέσα στα πλοία».
Εν συνεχεία ο υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εάν τηρούνται από τους επιβάτες όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό». Τέλος, ερωτηθείς για το αν η πληρότητα θα μπορούσε να αλλάξει πάλι προς τα πάνω ή προς τα κάτω ισχυρίστηκε πως «οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών οι οποίοι εκτιμούν τα δεδομένα καθημερινά» και πρόσθεσε:
«Οι αναθεωρήσεις των πρωτοκόλλων γίνεται πάντα σε συνεργασία με τους επιστήμονες. Σε κάθε περίπτωση εγώ αυτό που προτρέπω είναι όλοι ανεξαιρέτως να εφαρμόζουμε τα περιοριστικά μέτρα».
Τι ισχύει για την αύξηση της πληρότητας στα πλοία
Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό, αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα πλοία (καταμαράν, ταχύπλοα) από το 60% στο 80% και από το 65% στο 85% για τα επιβατηγά που διαθέτουν καμπίνες.
Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών.
Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων θα μπορούν να βρίσκονται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.
Για τα ταχύπλοα υδροπτέρυγα (ιπτάμενα δελφίνια) που το πρωτόκολλο επιβατών ήταν στο 50% μπορεί να αυξηθεί στο 80%, μόνο εάν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και εφόσον βεβαιώνεται, με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, καθώς και των φορέων κυβερνητικής πιστοποίησης αυτών, η τοποθέτηση και η λειτουργία τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.