- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σταϊκούρας: Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά
«Ο τρόπος καταβολής τους συζητείται ακόμα»
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι όλοι οι δικαιούχοι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά.
Κανονικά θα λάβουν τα αναδρομικά οι συνταξιούχοι όπως διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Επανέλαβε δε, ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
«Θα σεβαστούμε τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις» επεσήμανε ενώ όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών εξήγησε ότι «αυτό είναι κάτι το οποίο ακόμη συζητείται και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το συντομότερο δυνατό».
Υπενθυμίζεται τα σενάρια του Υπουργείου Οικονομικών αφορούν την καταβολή των χρηματικών ποσών είτε σε δόσεις είτε εφάπαξ με μικρό «κούρεμα».
Επανέλαβε πάντως, ότι οι τελικές αποφάσεις θα είναι οριζόντιες και θα αφορούν όλους τους δικαιούχους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά σχετίζονται μ' όσους συνταξιούχους υπέστησαν περικοπές με βάση τη διάταξη του Νόμου Κατρούγκαλου για τις επικουρικές συντάξεις (σ.σ. όσοι είχαν επικουρική και κύρια σύνταξη άνω των 1.300 ευρώ), την οποία το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματική τον Οκτώβριο του 2021.
Προσφάτως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σταϊκούρας είχε διαβεβαιώσει ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει κανονικά όλα τα αναδρομικά.
«Υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεώ, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά».
Είχε αποσαφηνίσει δε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για την πληρωμή των αναδρομικών, καθώς δεν πρόκειται για κάποια αύξηση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στον άξονα Πτολεμαΐδας - Ξινό Νερό το οποίο χαρακτήρισε «σημαντικό έργο για την περιοχή»
Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με τη νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Πνινάτ Γιανάι
H ενημέρωση των κληρονόμων θα είναι άμεση
Νέα ανατροπή για τους δικαιούχους
Ο κινέζος πολιτικός επιστήμονας μιλά στην ATHENS VOICE
Πότε μπαίνουν τα χρήματα
«Για κάλπικες υποσχέσεις και λεφτόδεντρα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Το πολιτικό σκηνικό μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι προκλήσεις της αντιπολίτευσης
Τι είπε για Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου
Ποια είναι τα ποσά της επιστροφής
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Από τη ρητορική κατά των ελίτ στις ασαφείς οικονομικές εξαγγελίες
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται στην πράξη», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
«Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής μπορεί να εκφράσει και να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.