- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ελληνοτουρκικά και Αγία Σοφία κυριάρχησαν στο Προεδρικό Μέγαρο
Οι πολιτικές συζητήσεις κατά την δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Οι πολιτικές συζητήσεις που κυριάρχησαν κατά την δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ήταν τα ελληνοτουρκικά και η Αγία Σοφία
Τα ελληνοτουρκικά, οι τελευταίες προκλήσεις της 'Αγκυρας και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κυριάρχησαν στις πολιτικές συζητήσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου κατά την δεξίωση για την 46η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η συζήτηση που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, παρουσία και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
Η κυρία Σακελλαροπούλου ρώτησε τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου, για να λάβει την απάντηση από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ότι εμείς στις θέσεις μας και εκείνοι στις δικές τους.
Συνεχίζοντας, η Πρόεδρος θέλησε να μάθει, εάν το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» παραμένει αγκυροβολημένο, ενώ από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όταν επιστρέψουν στους ναυστάθμους οι δύο στόλοι. Μάλιστα, ο υπουργός τόνισε ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν πολύ υψηλά αντανακλαστικά.
Κλείνοντας την συζήτηση η Πρόεδρος παρατήρησε ότι είμαστε μια χώρα, που δεν πλήττει ποτέ. Συγκλονιστική, ενώ δείχνοντας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο τόνισε ότι έχουμε γερές πλάτες να στηριζόμαστε.
Συζήτηση, επίσης, με τον υπουργό 'Αμυνας και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων είχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αμέσως μετά και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ευχήθηκε «να έχουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ερωτηθεί για το πως αισθάνθηκε σήμερα όταν άκουσε την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία και απάντησε λέγοντας δεν αισθάνθηκα τίποτα λιγότερο απ΄ότι όλοι οι Έλληνες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τους πολικούς αρχηγούς αποσύρθηκαν, όπως είθισται, στο βάθος του κήπου, στο γνωστό κιόσκι, όπου παρέμειναν περίπου μια ώρα και στη συνέχεια, η Πρόεδρος συζήτησε και φωτογραφήθηκε με αρκετούς από τους παρευρισκόμενους, πολιτικούς, ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και δημοσιογράφους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την ομιλία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε προς τους αντιστασιακούς και τους συγγενείς τους, τους οποίους χαιρέτισε έναν προς ένα και στη συνέχεια απευθύνθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς και στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από τους πολιτικούς αρχηγούς, και οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Λουκάς Παπαδήμος, υπουργοί, βουλευτές, αρκετοί πανεπιστημιακοί, ανώτατοι δικαστικοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων, επαγγελματικών οργανώσεων κι επιμελητηρίων, εκπρόσωποι μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, μέλη Ανεξάρτητων Αρχών, δημοσιογράφοι, καθώς και επαγγελματίες, που κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown, πρόσφεραν με αυταπάρνηση στο κοινωνικό σύνολο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
«Δεν είναι πια ούτε στις λίστες των ανενεργών μελών της ΝΔ»
Τι επιλογές έχει όποιος ψηφίζει εκσυγχρονισμό και προσαρμογή στην πραγματικότητα;
«Δεν θα συζητήσουμε ποτέ θέματα κυριαρχίας της χώρας. Είναι αδιαπραγμάτευτα»
Η ιστορική ναυμαχία, ο Καποδίστριας και η φρεγάτα «Κίμων»
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.