- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση Γεροβασίλη κατά Ματθαιόπουλου- Λιότσιου
Για την συνομιλία τους που αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής
Η Όλγα Γεροβασίλη στρέφεται κατά του Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσιου για τη συνομιλία τους που αφορά τη φωτιά στο Μάτι
Μήνυση κατά των δύο πρωταγωνιστών της συνομιλίας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που δημοσίευσε η Καθημερινή της Κυριακής, του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου και του εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιου, κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.
«Δεν περιμέναμε τη ΝΔ να μας υποδείξει αν και ποιον θα μηνύσει η κ. Γεροβασίλη. Περιμέναμε ωστόσο να διαβάζει τουλάχιστον τις μηνύσεις που καταθέτουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πριν βγάλει ανακοινώσεις και εκτεθεί», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση των ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι και των νομικών διαδικασιών που κίνησε η τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβάσιλη κατά της «Καθημερινής της Κυριακής», για το σχετικό δημοσίευμα.
«Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι η κ. Γεροβασίλη, επειδή συκοφαντείται βάναυσα, κατέθεσε σήμερα το μεσημέρι μήνυση κατά των δύο φερομένων ως συνομιλούντων στην επίμαχη στιχομυθία, που φέρονται να την εμπλέκουν, κατά της εφημερίδας Καθημερινή, των συντακτών που ενέπλεξαν το όνομά της και κατά παντός άλλου υπευθύνου» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πρόβλημα ωστόσο της ΝΔ δεν είναι μόνο ότι δεν διαβάζει» συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η ΝΔ δεν απαντά κιόλας στο βασικό ερώτημα που της θέσαμε: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιβράβευσε όσους χειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι, τους οποίους κατήγγειλε προεκλογικά; Γιατί έκανε γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, κ. Τσουβάλα, τον οποίο ως αντιπολίτευση κατηγορούσε για τις ευθύνες του για το Μάτι, και τον οποίο είχε αποπέμψει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός ακριβώς για αυτές τις ευθύνες; Γιατί αναβάθμισε σε υποστράτηγο της Πυροσβεστικής τον επιχειρησιακό επικεφαλής στο Μάτι, τον οποίον επίσης είχε καταγγείλει με σφοδρότητα όταν ήταν στην αντιπολίτευση;»
«Οφείλει επιτέλους να απαντήσει», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση τη Δικαιοσύνης. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ. Παράλληλα, ο Δημήτρης Λιότσιος κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία, κάνοντας λόγο για πιέσεις που δέχθηκε, προκειμένου να συγκαλύψει τους υπευθύνους για τη φονική φωτιά στο Μάτι. Η μήνυσή του, που θα αποτελέσει τη βάση της εισαγγελικής έρευνας, ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νικόλαο Αντωναράκο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ινστιτούτο, οι πόροι του και η δωρεάν ψυχαγωγία
Υποχρεωτική η ασφάλιση και για τα ενοικιαζόμενα
«Διαρκώς κάνουμε αξιολογήσεις κατόπιν εορτής»
Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αναλογία κατώτατου προς μέσο μισθό – Πώς το «διαβάζει» αυτό το ΚΕΦΙΜ
Τι είπε για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
«Η επιδίωξη επανεμφάνισής του στην πολιτική ζωή αποτελεί μια νέα απόπειρα παράκαμψης των θεσμικών περιορισμών»
Τι σημαίνει η μείωση αυτή
Τι ισχύει για τις επιστροφές φόρου
Γιατί πρέπει να προσέξετε την «οριστική υποβολή» της αίτησής σας
«Είχαμε έναν πρωθυπουργό που έκατσε 6,5 ώρες, άκουσε 50 βουλευτές, κράτησε σημειώσεις και απάντησε στον καθένα ξεχωριστά»
Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι
Τι αναφέρουν οι αναλυτές για την Ευρώπη γενικότερα
«Πηγαίνω στο γιατρό και δεν φοβάμαι ότι θα με χρεοκοπήσει», αναφέρει η Κάρα
Πρόκειται για στρατιωτικό μεταγωγικό νέας γενιάς
Ο υπουργός Αμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των αεροσκαφών ή για το ποσό που θα δαπανήσει
Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου
Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας
Τι λένε για τα κυοφορούμενα κόμματα Καρυστιανού, Τσίπρα, Σαμαρά
Στέλνοντας μήνυμα εσωκομματικής αποφόρτισης
Αφότου η Βουλή δώσει την άδεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.