- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύνοδος Κορυφής: Σύσκεψη Μητσοτάκη με ηγέτες του Νότου και Μέρκελ
Συμμετείχε και ο Εμανουέλ Μακρόν
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε τα ξημερώματα σε συνάντηση με τους ηγέτες του Νότου, τη Μέρκελ και τον Μακρόν
Νέα συνάντηση είχε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί των χωρών του Νότου, ο Ισπανός Πέδρο Σάντσεθ, ο Ιταλός Τζουζέπε Κόντε και ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα, με την ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «η Αθήνα είναι στο στενό πυρήνα των εξελίξεων και των ομάδων διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε και τα ξημερώματα σε συνάντηση με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον Τζουζέπε Κόντε και τον Αντόνιο Κόστα με την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ υπενθυμίζεται αντίστοιχη συνάντηση με την ίδια σύνθεση είχε ο κ. Μητσοτάκης και το μεσημέρι της Κυριακής.
Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές πριν από λίγο κατατέθηκε η νέα πρόταση του Προέδρου του Σαρλ Μισέλ σε μία προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση με στόχο τη συμφωνία.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Politico, έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία σχετικά με την πρόταση για χορήγηση επιχορηγήσεων 390 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχος είπε: “Μπορείτε να μεταρρυθμίσετε έναν παραβατικό, αλλά δεν μπορείτε να τον ανταμείψετε”, αναφερόμενος στις λεγόμενες “φειδωλές” χώρες.
Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής δήλωσε: “Μιλήσαμε πολύ για περικοπές. Το ερώτημα για περικοπές στον προϋπολογισμό είναι ήδη προβληματικό και δύσκολο να γίνει αποδεκτό, αλλά για να επιτευχθεί συμβιβασμός ίσως θα πρέπει να πούμε ναι”. Όπως πρόσθεσε: “Αλλά το να δεχτούμε ότι οι αξίες μας κόβονται, να έχουμε μια Ευρώπη όπου οι αξίες κόβονται, νόμους που κόβονται, τον σεβασμό στο κράτου δικαίου να κόβεται, δεν είναι όλα αποδεκτά”.
“Συγκρατημένα αισιόδοξος” ο Κόντε
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα το μεσημέρι “συγκρατημένα αισιόδοξος” σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε: “Την περασμένη νύχτα έγινε μια στροφή. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά θα έλεγα ότι είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν αστειευόμαστε, προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση και δεν μπορούμε να αστειευτούμε άλλο. Το οφείλουμε στους πολίτες μας που έχουν πληγεί από τις σοβαρές συνέπειες της κρίσης. Δεν είναι περίοδος κατάλληλη για αμφιταλαντεύσεις”.
Παράλληλα, ο Τζουζέπε Κόντε υπογράμμισε ότι “εξήγησε πως πρέπει να τεθεί ένα όριο, για την αξιοπρέπεια της Ιταλίας και των άλλων χωρών”, διότι “αν το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης γεμίσει εμπόδια, τα οποία ακυρώνουν την αποτελεσματικότητά του, αχρηστεύεται”.
“Προσφέρουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση, δεν μπορούμε μόνον να ομφαλοσκοπούμε, ο καθένας μέσα στα εθνικά του όρια”, κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δένδιας από Μεσολόγγι: Η ιστορική μνήμη οδηγός ευθύνης σε εποχή διεθνούς αβεβαιότητας
Με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
«Δεν καταλαβαίνει σε τι επικίνδυνα μονοπάτια σέρνει τη χώρα» σχολιάσει η Κουμουνδούρου
«Έχει αλλεργία στον υγιή ανταγωνισμό» σχολιάζει ο Κώστας Τσουκαλάς
«Η τηλεοπτική εκπομπή δολοφονεί χαρακτήρες σε δημόσια μετάδοση με κοπτοραπτική»
Το σχόλιο Καρανίκα για τις εξελίξεις στη Νέα Αριστερά
«Η Ελληνική Πολιτεία στάθηκε με συνέπεια και επαγγελματισμό δίπλα στους Έλληνες που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε εμπόλεμες ζώνες» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται από το δημοκρατικό του καθήκον απέναντι στην αλήθεια» σημειώνει
Η περιβόητη μονιμότητα του Δημοσίου φαίνεται να ασκεί όλο και λιγότερη γοητεία σε μία γενιά που δεν φοβάται καθόλου να ρισκάρει.
«Αλμυρός» ο παραδοσιακός μπακαλιάρος
Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε επαναπατρισθέντες στο Μέγαρο Μαξίμου
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση για το συνέδριο «Athens Alitheia Forum»
«Απαίτηση της κοινωνίας η πρότασή μας για ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου»
«Δεν θεωρώ ότι το να φάω ένα κράκερ είναι λόγος για τέτοια συμπεριφορά» τόνισε ο υπουργός Υγείας
Ένοχος για απιστία, ηθική αυτουργία στην απιστία και ψευδή βεβαίωση
Η συζήτηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου
Στόχος η αντιμετώπιση του βαθέως κράτους
Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία λόγω κομματικών σκοπιμοτήτων
Tι λένε οι πολίτες για το κόμμα Καρυστιάνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.