Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάρτηση του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη στα social media

Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.

«Βλέπω εκείνους που ομνύουν στη ζωή να έχουν μία αρρωστημένη θανατολατρεία.

Βλέπω εκείνους που ομνύουν στον άνθρωπο να εκμεταλλεύονται τον θάνατο για να φτιάξουν νέο "εικονοστάσια αγίων, ηρώων και μαρτύρων".

Βλέπω εκείνους που ομνύουν στην πρόοδο να επικαλούνται διαρκώς το παρελθόν.

Αυτές θα μπορούσαν να είναι τρεις από τις ερμηνείες για όσα παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, με την ανενδοίαστη και ανερυθρίαστη εκμετάλλευση διαφόρων περιστατικών.

Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτή την εκμετάλλευση πρωτοστατούν εκείνοι που θεωρούν κατακριτέα τη βία του κράτους (η οποία ωστόσο υπόκειται στο δημοκρατικό έλεγχο και εξασφαλίζει τις εγγυήσεις για τον αδικημένο) ενώ συνάμα αθωώνουν και αγιογραφούν τη βία "συλλογικοτήτων".

Η αυθαίρετη αναγόρευση, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση της βίας και ο διαχωρισμός της σε "καλή" και "κακή" με τις ευλογίες "συνταγματολόγων της πλατείας", δεν είναι απλά ένα σύμπτωμα μίας κοινωνικής νόσου που αφορά σε ένα απειροελάχιστο τμήμα της κοινωνίας, αλλά μία συγκεκριμένη πολιτική διαιρέσεων των πολιτών, με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται στα πλαίσια της δημοκρατικής πολιτείας.

Υ.Γ. Διάφοροι καλοπροαίρετοι που άρχισαν να ασχολούνται με την πολιτική το 2010 καλό θα ήταν να αρχίσουν να διαβάζουν Ιστορία καθώς και τις θεωρίες της σύγχρονης αλλά και μη πολιτικής. μπας και πάψουν να είναι οι νεροκουβαλητές μίας άθλιας και απάνθρωπης προπαγάνδας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ