- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το post της ημέρας: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Το Post της Ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr.
«Βλέπω εκείνους που ομνύουν στη ζωή να έχουν μία αρρωστημένη θανατολατρεία.
Βλέπω εκείνους που ομνύουν στον άνθρωπο να εκμεταλλεύονται τον θάνατο για να φτιάξουν νέο "εικονοστάσια αγίων, ηρώων και μαρτύρων".
Βλέπω εκείνους που ομνύουν στην πρόοδο να επικαλούνται διαρκώς το παρελθόν.
Αυτές θα μπορούσαν να είναι τρεις από τις ερμηνείες για όσα παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, με την ανενδοίαστη και ανερυθρίαστη εκμετάλλευση διαφόρων περιστατικών.
Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτή την εκμετάλλευση πρωτοστατούν εκείνοι που θεωρούν κατακριτέα τη βία του κράτους (η οποία ωστόσο υπόκειται στο δημοκρατικό έλεγχο και εξασφαλίζει τις εγγυήσεις για τον αδικημένο) ενώ συνάμα αθωώνουν και αγιογραφούν τη βία "συλλογικοτήτων".
Η αυθαίρετη αναγόρευση, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση της βίας και ο διαχωρισμός της σε "καλή" και "κακή" με τις ευλογίες "συνταγματολόγων της πλατείας", δεν είναι απλά ένα σύμπτωμα μίας κοινωνικής νόσου που αφορά σε ένα απειροελάχιστο τμήμα της κοινωνίας, αλλά μία συγκεκριμένη πολιτική διαιρέσεων των πολιτών, με ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται στα πλαίσια της δημοκρατικής πολιτείας.
Υ.Γ. Διάφοροι καλοπροαίρετοι που άρχισαν να ασχολούνται με την πολιτική το 2010 καλό θα ήταν να αρχίσουν να διαβάζουν Ιστορία καθώς και τις θεωρίες της σύγχρονης αλλά και μη πολιτικής. μπας και πάψουν να είναι οι νεροκουβαλητές μίας άθλιας και απάνθρωπης προπαγάνδας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 10 πράγματα που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε σε αγορές
Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος μόλις το 31,6% των νοικοκυριών
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.