- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ από τους ευρωσοσιαλιστές ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης
Η παρέμβασή έρχεται να προστεθεί στην πολύ σκληρή ρητορική που χρησιμοποιεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά
Η παρέμβαση του Ν.Ανδρουλάκη για απομάκρυνση του Αλ. Τσίπρα από τις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων σοσιαλιστών φαίνεται να κόβει κάθε γέφυρα μεταξύ Χαρ.Τρικούπη και Κουμουνδούρου
Μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση έκανε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε από την επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά να στείλει επίσημη επιστολή στην ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών (PES) και να ζητήσει να διακοπεί η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις συνεδριάσεις της οικογένειας των ευρωπαίων σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών που συμμετέχει εδώ και χρόνια με την ιδιότητα του παρατηρητή. Ο κ. Ανδρουλάκης θύμισε στην ομιλία του ότι ο αείμνηστος Δημήτρης Χριστόφιας προσκαλείτο στις συνεδριάσεις των ευρωσοσιαλιστών όσο ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο μόλις έληξε η προεδρική του θητεία έπαψε να μετέχει σε αυτές. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΑΚΕΛ είναι μέλη της ευρωπαϊκής αριστεράς και οι προσκλήσεις που ελάμβαναν συνέβαιναν στο πλαίσιο της διεύρυνσης της επιρροής των ευρωσοσιαλιστών στα ευρωπαϊκά όργανα.
Παραλλήλως, ο Νίκος Ανδρουλάκης θεώρησε αναγκαίο να ενημερωθούν οι ευρωσοσιαλιστές για τις τελευταίες αποκαλύψεις αναφορικά με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναλυτική παρουσίαση από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής της δράσης υπουργών του κ. Τσίπρα, εννοώντας προφανώς τους κυρίους Παππά, Καμμένο και Παπαγγελόπουλο. Με την έννοια ότι οι πρακτικές που υιοθέτησε η κυβέρνηση Τσίπρα αντιτίθενται πλήρως στη γενικότερη φιλοσοφία των σοσιαλιστών και σοσιαλδημοκρατών και ως εκ τούτου συντρέχουν ακόμα περισσότεροι λόγοι για να τεθεί ο κ. Τσίπρας οριστικά εκτός της ευρωσοσιαλιστικής οικογένειας.
Η παρέμβαση αυτή του κ. Ανδρουλάκη έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έρχεται να προστεθεί στην πολύ σκληρή ρητορική που χρησιμοποιεί έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Φώφη Γεννηματά. Είναι πρόδηλο ότι οι τελευταίες αποκαλύψεις έχουν κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου.
Ως εκ τούτου, θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας θα στηρίξει από εδώ και στο εξής το αφήγημά του δεδομένου ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό βασιζόταν στην προοπτική συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα των ανοιγμάτων προς τη σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά αποτελεί βασικό επίδικο στην πορεία προς το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.