Πολιτικη & Οικονομια

Πού πήγε το 5ετές ελληνικό ομόλογο;

Το 47% της έκδοσης απορροφήθηκε από επενδυτές του Ηνωμένου Bασιλείου

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65446-131902.jpg

 Αγγλόφωνη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι το 47% της έκδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου (1,41 δισ. ευρώ) απορροφήθηκε από επενδυτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 31% (930 εκατ. ευρώ) από την υπόλοιπη Ευρώπη, το 15% (450 εκατ. ευρώ) από επενδυτές εκτός Ευρώπης και το 7% (210 εκατ. ευρώ) από Έλληνες επενδυτές. Αναφορικά με το είδος των επενδυτών, οι οποίοι απορρόφησαν το ομόλογο, το 49% είναι διαχειριστές κεφαλαίων, το 33% είναι hedge funds, το 14% τράπεζες και το εναπομείναν 4% είναι ασφαλιστικά ταμεία. Να σημειωθεί πως μετά και την εκκαθάριση των προσφορών η απόδοση του ομολόγου οριστικοποιήθηκε στο 4,95% (κουπόνι 4,75%).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακρίτα
Ακρίτα: «Η ΝΔ της αγίας οικογένειας κατόρθωσε να μπλοκάρει την υποψηφιότητα»

«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY