- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρινάκης κατά Τσίπρα: «Προσέθεσε 13 δισ. στον λογαριασμό – Ίδια συνταγή με το 2014»
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Σκληρή απάντηση Μαρινάκη στο πρόγραμμα Τσίπρα: «Τινάζει την μπάνκα στον αέρα»
Σφοδρή κριτική στις οικονομικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρώην πρωθυπουργός συνεπάγεται πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 13 δισ. ευρώ μόνο για το έτος εφαρμογής του.
Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να εμφανιστεί ως κάτι «νέο», χωρίς όμως, κατά την εκτίμησή του, να έχει αλλάξει πολιτική λογική. «Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να επανασυστηθεί ως κάτι “νέο”, σε κάθε του εμφάνιση αποδεικνύει ότι παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος», ανέφερε σε ανάρτησή του.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι εξαγγελίες που παρουσιάστηκαν δεν συνοδεύονται από επαρκή κοστολόγηση και ότι το κόστος τους φτάνει, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς, τα 13 δισ. ευρώ μόνο κατά το έτος υλοποίησής τους.
«Κάλπικες υποσχέσεις, χωρίς καμία κοστολόγηση και “πατριωτικοί φόροι”», σχολίασε, επικρίνοντας ειδικότερα την πρόταση Τσίπρα για «Πατριωτική Εισφορά» στο πλουσιότερο 1% των πολιτών.
Η σύγκριση με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του 2014
Ο Παύλος Μαρινάκης συνέδεσε τις νέες εξαγγελίες με το πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη το 2014, πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υποστήριξε, ο πρώην πρωθυπουργός «άρχισε και πάλι να τάζει ανεξέλεγκτα νέες παροχές», χωρίς να λαμβάνει υπόψη τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τα ανώτατα όρια των δημοσίων δαπανών.
Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο πρόκειται για «την ίδια συνταγή του προγράμματος Θεσσαλονίκης του 2014».
«Καμία αυτοκριτική»
Ο κ. Μαρινάκης άσκησε κριτική και στην αποτίμηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.
Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν προχώρησε σε αυτοκριτική για την κυβερνητική του θητεία και αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του ότι οι πολίτες ζούσαν καλύτερα το 2019 από ό,τι σήμερα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων, την εξέλιξη της απασχόλησης, της ανεργίας, των εισοδημάτων και της φορολογίας, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή εικόνα της οικονομίας είναι βελτιωμένη σε σχέση με εκείνη την περίοδο.
«Ο κ. Τσίπρας σερβίρει ξανά “εύκολες” λύσεις για δύσκολα προβλήματα, σε μια απόπειρα να διαγράψει το παρελθόν», ανέφερε.
Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι «μπορεί να αλλάζει η συσκευασία, το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο», υποστηρίζοντας ότι το κόστος των εξαγγελιών θα επιβάρυνε τελικά τους φορολογούμενους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού
Πρόγραμμα με «άρωμα» Θεσσαλονίκης
Σε 1,7 εκατομμύρια ανήλθαν οι έλεγχοι
Τι αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Όταν θα κλείσει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δείτε ότι δεν θα χάσουμε κανένα ευρώ», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Mεγάλο ευχαριστώ στα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και τους ανεξάρτητους βουλευτές από Νέα Αριστερά, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση και τα άλλα προοδευτικά κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητα μας»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατά πάντων και κατά Κουκουλόπουλου
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα ενόψει της 90ής ΔΕΘ
Στην ψηφοφορία ψήφισαν 288 βουλευτές εκ των οποίων ψήφισαν «παρών» 169 βουλευτές και «υπέρ» 119
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα του Ταμείου Απανθρακοποίησης των Νήσων
Υπογράφηκε στην Πλατεία Νερού η σύμβαση κατασκευής - Πώς θα αλλάξει τον Φαληρικό Όρμο το «Αέναον»
«Διαβατήριο αξιοπιστίας» τα έργα υποδομών και ανάπτυξης
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα
«Η δουλειά του Δήμου είναι να λύνει τα μικρά προβλήματα που καθορίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων» σημειώνει
Σήμερα η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.