- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζαχαράκη: Η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα
«Θα αξιοποιηθεί το τέλος και της φετινής χρονιάς για να καλυφθεί το κενό»
Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο όπως τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη.
Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την προσεχή Δευτέρα 1η Ιουνίου, την ύλη που θα πρέπει να καλυφθεί αλλά και τις ημερομηνίες έναρξης του επόμενου σχολικού έτους μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός σημείωσε πως «θα αξιοποιηθεί το τέλος της φετινής και η αρχή της επόμενης χρονιάς προκειμένου να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε μέσα στην καραντίνα. Το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα».
Μάλιστα, αναφορικά με τη διδακτέα ύλη που θα πρέπει να καλυφθεί, τόνισε πως «έχουν ήδη σταλεί οδηγίες στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε κάθε διδακτική ενότητα. Έχει ζητηθεί από τους μαθητές να κρατήσουν τα φετινά βιβλία έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν στην έναρξη της νέας χρονιάς. Είναι σαφές ότι θα αξιοποιηθεί το τέλος της φετινής και η αρχή της επόμενης χρονιάς για να καλυφθεί η ύλη που χάθηκε μέσα στην καραντίνα».
Για τα παιδιά σε ευπαθείς ομάδες ξεκαθάρισε ότι «έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες και εξακολουθούν να γίνονται μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης προκειμένου οι μαθητές να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Μάλιστα, ο σύλλογος διδασκόντων ενισχύει τα παιδιά με την αποστολή διδακτικού υλικού και τη δυνατότητα Livestreaming μέσα από την τάξη».
Τέλος, για την καθαριότητα στα σχολεία, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να γίνουν τετράμηνες συμβάσεις για προσωπικό καθαρισμού αλλά και επέκταση των υπαρχουσών συμβάσεων. Αν αξιοποιηθούν όλα αυτά τα εργαλεία, θα δοθούν λύσεις για να υπάρχει η ίδια καλή εικόνα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της χώρας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρόποι πληρωμής, ποιοι δικαιούχοι κόβονται
«Πρέπει να υπάρχει σεβασμός» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα, όλες οι ημερομηνίες
Η προθεσμία για την υποβολή, ποιοι εξασφαλίζουν τη μέγιστη έκπτωση 4%
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.