Πολιτικη & Οικονομια

Κεφαλογιάννης: Σε ένα μήνα το σχέδιο για τις πτήσεις εξωτερικού

«Η σύσταση της Κομισιόν είναι να μην υπάρχουν αποστάσεις εντός των αεροπλάνων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κεφαλογιάννης
Ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Για τις πτήσεις εξωτερικού και τις διακρατικές συμφωνίες μίλησε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης - Ποιες είναι οι συστάσεις της Κομισιόν.

Για το σχέδιο της Κομισιόν αλλά και τις επιμέρους αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα του τουρισμού αλλά και των πτήσεων εξωτερικού μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κεφαλογιάννης ξεκαθάρισε πως «η σύσταση της Κομισιόν είναι να μην υπάρχουν αποστάσεις εντός των αεροπλάνων, να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και να υπάρχει περιορισμός των κινήσεων εντός της καμπίνας. Από εκεί και πέρα εναπόκειται στα κράτη μέλη να εξειδικεύσουν και να εφαρμόσουν τις συστάσεις, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Ακολούθως, αναφερόμενος στις διακρατικές συμφωνίες της Ελλάδας με άλλες χώρες τόνισε πως «είναι κάτι που εξετάζεται. Αν οι σχετικές συζητήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερήσουν, τότε η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο προκειμένου να γίνει γρήγορη επανεκκίνηση του τουρισμού» αλλά στη συνέχεια υπογράμμισε πως:

«Πρέπει να διασφαλιστεί το άνοιγμα με τις αγορές και τις χώρες εκείνες που βρίσκονται σε καλό επιδημιολογικά επίπεδο προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε όσα η Ελλάδα κατάφερε στην πρώτη φάση της πανδημίας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ