Πολιτικη & Οικονομια

Στο μετρό του Συντάγματος ο υπουργός και υφυπουργός Μεταφορών

Ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των ΜΜΜ τις πρώτες ώρες μετά την άρση της καραντίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Καραμανλής
Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τις πρώτες εικόνες από τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς παρακολούθησαν ο υπουργός και ο υφυπουργός Μεταφορών.

Στο μετρό του Συντάγματος βρέθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, το πρωί της Δευτέρας 4 Μαΐου, πρώτης ημέρας της άρσης των μέτρων της καραντίνας.

Εκεί ενημερώθηκαν για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τις πρώτες ώρες μετά την χαλάρωση των μέτρων δίνοντας οδηγίες για ενδεχόμενες αναγκαίες παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί.

Ακολούθως, ο κ. Καραμανλής και ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκαν σημαντικούς σταθμούς ανταποκρίσεων του Μετρό με τα αστικά λεωφορεία.

«Βρίσκομαι ξανά σήμερα στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό στο Σύνταγμα, για να δούμε από κοντά πώς ακριβώς πάνε τα πράγματα σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Όλες τις προηγούμενες μέρες δουλέψαμε εντατικά για να προετοιμαστούμε για τη νέα κανονικότητα που ξεκινά από σήμερα.

»Οι πολίτες μέχρι στιγμής ανταποκρίνονται με σοβαρότητα στα νέα μέτρα και τα δρομολόγια φαίνεται ότι γίνονται με σωστή συχνότητα ώστε να μην έχουμε φαινόμενα συνωστισμού. Οι βοηθοί επιβατών και οι σημάνσεις που έχουμε βάλει, διευκολύνουν πολύ την κατάσταση», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως «τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσέφεραν σημαντικό έργο στο διάστημα της καραντίνας και από σήμερα αναλαμβάνουν έναν νέο, κομβικό ρόλο, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο επιστροφής στην κανονικότητα. Καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια ώστε να πετύχουμε καλύτερες συχνότητες για την εξυπηρέτηση των επιβατών και ταυτόχρονα, ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς απέναντι στην πανδημία.

»Και σε αυτή την προσπάθεια καλώ τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια ευσυνειδησία, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν μάσκα όταν μπαίνουν στο μετρό, στο λεωφορείο, στο ταξί».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ