- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει
Με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή
Για αποφασιστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αλλά και την προστασία των συνόρων της χώρας μίλησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Την προσπάθεια εργαλειοποίησης των προσφύγων και των μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας σχολίασε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως τόσο ο στρατός και η αστυνομία στον Έβρο όσο και το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό Ναυτικό στη θάλασσα δίνουν καθημερινά μάχη για την υπεράσπιση των συνόρων μας και την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών, τόσο για λόγους εθνικής ασφάλειας, όσο και προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω του κορωνοϊού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
«Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύει. Το δόγμα αυτό το εφαρμόσαμε στον Έβρο, σήμερα και στη θάλασσα» τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης ανθρώπων από την Τουρκία και ο εκβιασμός Ερντογάν προς την ΕΕ για περαιτέρω χρηματοδότηση, συνάντησε την άρνηση των Βρυξελλών.
Με αφορμή την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για "φιάσκο" στη διαχείριση του κορονοϊού, θυμίζοντας ότι ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, η παραίτηση του οποίου δεν έγινε δεκτή, ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια της κρίσης στον Έβρο, διέδιδε ψευδώς νούμερα για τον αριθμό των ανθρώπων που υποτίθεται ότι είχαν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.