- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τσίπρας για κορωνοϊό: Πώς κρίνει τα μέτρα - Τι προτείνει
Τσίπρας για κορωνοϊό: Πώς κρίνει τα μέτρα περιορισμού - Ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν
Κορωνοϊός: Προσλήψεις, έκτακτα κονδύλια και μείωση πλεονασμάτων προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τον κορωνοϊό και τον τρόπο αντιμετώπισής του σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο μίλησε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε να λάβει μέτρα για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού, υπό τον φόβο των συνεπειών στην οικονομία και του πολιτικού κόσμου. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα και γενναία μέτρα για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδοχμή.
«Ως συνήθως, σκέφτηκαν πρώτα τα οικονομικά συμφέροντά και μετά τους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτή η λογική είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμη, αφού η ολιγωρία οδηγεί τελικά σε αποφάσεις εκ των υστέρων, που έχουν ακόμη μεγαλύτερο κόστος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Μεταξύ των μέτρων που προτείνει για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι:
- Προσλήψεις στο ΕΣΥ (4.000 νέες θέσεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών) - επιτάξεις ιδιωτικών μονάδων: «Τουλάχιστον 1.000 επαγγελματίες υγείας πρέπει τις επόμενες μέρες να ενισχύσουν τις ΜΕΘ και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Αυτοί μπορούν να διοριστούν με ετήσιες ή διετείς συμβάσεις, έχοντας όμως ειδική μοριοδότηση για να καλύψουν μέρος των μόνιμων θέσεων που θα προκηρυχθούν. Ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, για οποιαδήποτε κατηγορία προσωπικού του ΕΣΥ, που λήγουν τους επόμενους μήνες» τόνισε.
- Έκτακτο κονδύλι, τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο η μετατροπή μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων σε ειδικές μονάδες νοσηλείας όσο και η αγορά εξοπλισμού ΜΕθ, για τη στελέχωσή τους.
- Μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος τόσο για δαπάνες ενίσχυσης του ΕΣΥ όσο και για μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και επιχειρήσεων που ενδεχομένως πληγούν» εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, το ΥΠΕΣ σχεδιάζει tablet στα εκλογικά τμήματα και ψήφο από άλλο δήμο
Πρόκειται για την αρχή ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης, όπως ανέφερε
Οι αντιδράσεις και η δημόσια αντιπαράθεση
Η διαχείριση της κρίσης του 1996 και η στάση των Αμερικανών
Το σχέδιο του rebranding και η «κινούμενη άμμος»
Κυριακάτικη ανασκόπηση με αιχμή άμυνα, υποδομές Κρήτης, επιστολική ψήφο, στέγαση και δημόσια υγεία
Από 2 Φεβρουαρίου για επιχειρήσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ – Τι ισχύει για δηλώσεις, πρόστιμα και κίνητρα
Φορολογικές εκπτώσεις και προκαθορισμένα μισθώματα για νεόδμητα ακίνητα σε δεκαετή μίσθωση
Tίθεται σε δημόσια διαβούλευση
Eκλεγόταν βουλευτής από το 1977 ως το 2000
Με αφορμή την παρουσία του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ
Tι είπε για τις εσωκομματικές διαφωνίες
Η ATLANTIC SEE LNG TRADE επισπεύδει τον Κάθετο Διάδρομο – πρώτες ροές LNG από Μάρτιo
Στο περιθώριο του ΕΛΚ, Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια και διασύνδεση
Έως 6 Φεβρουαρίου καταβάλλονται 74 εκατ. ευρώ σε 99.862 δικαιούχους – αναλυτικά όλα τα ποσά
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Από τη Λευκωσία, η υπουργός παρουσίασε τον εθνικό διάλογο και τα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού επαγγέλματος
Τασούλας και Μαρινάκης τονίζουν την αποτροπή, τον διάλογο χωρίς υποχωρήσεις και τις σταθερές κόκκινες γραμμές
Εκτεταμένο πλέγμα δράσεων για το 2025–2026 με επιδοτήσεις προσλήψεων, επιχειρηματικότητα και στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης
Τριάντα χρόνια μετά τα Ίμια, σαφές μήνυμα προς Άγκυρα: καμία γκρίζα ζώνη στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.