- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ζαχαράκη: Έτσι θα ρυθμιστούν οι απουσίες λόγω κορωνοϊού
Θα επεκταθεί η σχολική χρονιά;
Διευκρινίσεις από την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη για τις απουσίες των μαθητών λόγω κορωνοϊού.
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, έδωσε διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει με τις απουσίες των μαθητών στα σχολεία, τώρα που είναι σε έξαρση ο κορωνοϊός.
Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ότι έχει ήδη σταλεί εγκύκλιος για ρύθμιση των απουσιών λόγω κορωνοϊού, βάσει της οποίας οι απουσίες καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται, προσθέτοντας ότι επειδή είναι μία δυναμική κατάσταση αυτή που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό, όποιο στοιχείο και να προκύπτει το υπουργείο θα φροντίσει ώστε να καλυφθεί.
Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί η σχολική χρονιά, η κ. Ζαχαράκη απάντησε πως με τα παρόντα στοιχεία και με τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά, γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, όπως είπε, καλύπτεται και με την αξιοποίηση των μέτρων που ήδη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όπως η αξιοποίηση περιπάτων, κάποιων ημερών που θα μπορούσε να γίνει γιορτή, υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέρες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και μπορεί να γίνει και από το σύλλογο διδασκόντων μία αναδιατύπωση του προγράμματος.
Παρόλα αυτά το υπουργείο Παιδείας κάνει όλα τα σενάρια είπε η κ. Ζαχαράκη σε περίπτωση της χρήσης περισσότερων ημερών από τα σχολεία για αναβολή λειτουργίας και έχουν συζητηθεί όλες οι πιθανότητες.
Για το θέμα των παρελάσεων, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη είπε πως ακόμα δεν υπάρχει απόφαση, όπως επίσης και για τις γιορτές, καθώς εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία αλλάζουν και σε όλο τον κόσμο υπάρχει μία κλιμάκωση μέτρων ανάλογα και με τα κρούσματα και ανάλογα με την επιδείνωση ή όχι του ιού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.