Πολιτικη & Οικονομια

Έλενα Ράπτη για κορωνοϊό: «Εγώ σήμερα κοινώνησα»

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίζει να το κάνει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλενα Ράπτη
Έλενα Ράπτη/© EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός: Η Έλενα Ράπτη κοινώνησε και δηλώνει ότι θα το ξανακάνει, ξεκαθαρίζοντας: «Όταν υπάρχει βαθιά πίστη, δεν φοβάσαι τη Θεία Κοινωνία».

Για το θέμα που έχει ανοίξει σχετικά με τη Θεία Κοινωνία και τη μετάδοση του κορωνοϊού τοποθετήθηκε η Έλενη Ράπτη. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, μιλώντας στο romfea.gr, ξεκαθάρισε: «Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω να κοινωνώ». Αφού υπογράμμισε ότι δεν μιλάει ως γιατρός, τόνισε πως για τους πιστούς η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού. Και πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει βαθιά πίστη, δεν φοβάσαι τη Θεία Κοινωνία».

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, κάλεσε τον κόσμο να μην πηγαίνει στους ιερούς ναούς και στα μοναστήρια, την ώρα που ο Μητροπολίτης Σεραφείμ Πειραιώς ξεκαθάρισε ότι η θέση της Εκκλησίας στην πιθανότητα μετάδοσης κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας είναι διαχρονική. Όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα θέμα και ο κόσμος μπορεί να λαμβάνει άφοβα τη Θεία Κοινωνία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, πάντως, εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τις δηλώσεις για τη Θεία Κοινωνία και το κατά πόσο αποτελεί κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. «Η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού (κορωνοϊού και γρίπης) γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από την στοματοφαρυγγική κοιλότητα και την μύτη πασχόντων» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ