Πολιτικη & Οικονομια

«Πόλεμος» Παπαγγελόπουλου – Τσατσάνη

Η κατάθεση στην προανακριτική και η απάντηση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με νέο γύρο επιθέσεων κατά του πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης συνεχίστηκε η κατάθεση της Γ. Τσατσάνη στην Προανακριτική. Η απάντηση Παπαγγελόπουλου.

Με επιθέσεις στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο συνεχίζει την κατάθεσή της, στην Προανακριτική Επιτροπή,  η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η κ. Τσατάνη, η οποία καταθέτει για δεύτερη ημέρα, μιλάει, σύμφωνα με πληροφορίες, για βρώμικο πόλεμο που δέχθηκε και στον οποίο η ίδια δεν υπέκυψε.

Χαρακτηριστικός ειναι ο ακόλουθος διάλογος, απο την κατάθεση της κ. Τσατσάνη:

 • Μπούγας (Πρόεδρος Επιτροπής – ΝΔ): Είχατε πει ότι «έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ. Παπαγγελόπουλο».
 • Τσατάνη: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω.
 • Ράπτη (ΝΔ): Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε την δικογραφία Βγενόπουλου
 • Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου  Πάγου. Όμως από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή «διώξτε την δικογραφία και να παραδοθεί αλλού».
 • Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;
 • Τσατάνη: Από το 1981 μέχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά την στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρώμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικογενείας μου.

Ήμουν στόχος και μου πήραν την φρουρά

Η κ. Τσατάνη φέρεται να δήλωσε πως ενώ ήταν στόχος, της αφαίρεσαν τη φύλαξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε πως όταν η κ. Κοτζαμάνη υπονοούσε εξωθεσμικές παρεμβάσεις, αναφερόταν στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

 • Τσατάνη: Δεν μπορώ ακόμη να εξηγήσω γιατί αμέλησαν για την ασφάλειά μου. Η στοχοποίησή μου ήταν μεγάλη και όμως μου αφαίρεσαν την φύλαξη που είχα από το 2011.
 • Ράπτη: Απευθυνθήκατε γι αυτό σε κάποιον αρμόδιο;
 • Τσατάνη: Έκανα την αναφορά μου. Αργότερα συνάντησα τυχαίως στο αεροδρόμιο τον τότε Υπουργό Προστασίας και του είπα «Υπουργέ, μου την ανάψατε». Εκείνος είπε για την φύλαξη «Ε, σου την επαναφέραμε». Αυτά, και ο νοών νοείτω... Εγώ πάντως πήγα το 2018 και κατέθεσα αυτοβούλως. Θα μπορούσα να αναγνωρίσω και πρόσωπα που με παρακολουθούσαν. Όμως ουτε φωτογραφία ούτε τίποτε άλλο μου επεδείχθη. Και μην ξεχνάμε οτι πρόκειται για επίθεση που θα μπορούσαν να τραυματισθούν πολλά άτομα.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης, έγινε ο εξής διάλογος:

 • Τσατάνη: Στην δήλωση της κας Κοτζαμάνη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2016 το συμπέρασμα είναι σαφές: Υπονοούσε την ύπαρξη εξωδικαστικών παρεμβάσεων.
 • Μπούγας Αφορούσε και την δική σας υπόθεση αυτό που λέτε;
 • Τσατάνη: Ναι. Αυτό το έχω αντιληφθεί.
 • Μπούγας: Πιστεύετε οτι η κα Κοτζαμάνη αναφερόταν σε ποιους για αυτες τις εξωδικαστικές παρεμβάσεις;
 • Τσατάνη: Μόνο στον κ.Παπαγγελόπουλο. Κανέναν άλλο. «Ευθεία παρέμβαση» η ερώτηση 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπ. Δικαιοσύνης

Ο Παπαγγελόπουλος είχε εμμονή με την υπόθεση Βγενόπουλου

«Ευθεία παρέμβαση» χαρακτήρισε η κ. Τσατάνη την ερώτηση δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπ. Δικαιοσύνης, με στοιχεία από την αναφορά της ίδιας. Σημείωσε πως η κα Θάνου της ζητούσε επιμόνως το πόρισμα, ενώ υποστήριξε πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε εμμονή με την υπόθεση Βγενόπουλου.

 • Μπούγας: Δέκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτική τους ερώτηση ανέφεραν στοιχεία από την δική σας αναφορά. Πώς γίνεται αυτό;
 • Τσατάνη: Δεν ξέρω. Πάντως δεν θα μπορούσαν να έχουν γνώση. Αυτό το χαρακτηρίζω ευθεία παρέμβαση.
 • Μπούγας: Η ερώτηση απαντήθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο, που επικαλείται την διάταξη του κ. Παντελή, σύμφωνα με την οποία ήταν όλα νόμιμα. Λίγο μετά όμως έγινε η δίωξή σας.
 • Τσατάνη: Η κα Θάνου μου ζητούσε επιμόνως το πόρισμά μου. Εγώ της είπα ότι το πόρισμα πήρε το δρόμο της. Είμαστε και οι δύο από την Χαλκίδα, έχουμε κοινή καταγωγή και της είπα «Κυρία Πρόεδρε θέλετε να δείτε που έχω καταλήξει». Είχα καταλάβει από το ύφος της τί ζητούσε. Της είπα ότι θα τις δώσω σημειώσεις μου για να καταλάβει πώς είχα καταλήξει. Και μετά ακολούθησε η δίωξή μου.
 • Μπούγας: Δίνετε κάποια εξήγηση για τη σειρά των γεγονότων;
 • Τσατάνη: Έπρεπε πάση θυσία να γίνουν διώξεις. Υπήρχε αφόρητη πίεση. Αυτή η πίεση πέρα από τα δημοσιεύματα προερχόταν από τον Αναπληρωτή Υπουργού Παπαγγελόπουλο. Σε καμία περίπτωση αυτά που υπέστην δεν ταιριάζουν σε κράτος δικαίου. Όσα υπέστην ήταν πρωτόγνωρα.
 • Κεγκέρογλου: Ποιος μπορούσε να ενημερώσει για τόσα στοιχεία τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
 • Τσατάνη: Δεν νομίζω ότι οι δέκα βουλευτές είχαν ενημέρωση μόνο από τα δημοσιεύματα. Δεν μπορώ να πω 100%, αλλά από ενημέρωση του κ. Παπαγγελόπουλου μπορεί να τα ήξεραν. Σε ό,τι αφορά τη δική μου υπόθεση εγώ κατάλαβα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήθελε να ασκηθούν πάση θυσία διώξεις. Είχε θα έλεγα εμμονή με την υπόθεση Βγενόπουλου.
 • Κεγκέρογλου: Η πρωτόγνωρη συμπεριφορά του κ. Παπαγγελόπουλου για την οποία μιλήσατε ήταν θεσμική ή όχι;
 • Τσατάνη: Ήταν αντιθεσμική.

Καταλήγοντας, η Γεωργία Τσατάνη σχολίασε με δηκτικό τρόπο πως «Η σοβαρότητα ενός ανθρώπου κρίνεται από την σχέση της λογικής με τα έργα του. Στον κ. Παπαγγελόπουλο αμφισβητώ αυτή την σοβαρότητα». «Την αμφισβητώ γιατί, με την εξουσία που είχε, πίστευε ότι μπορούσε να επέμβει στην εισαγγελική μου κρίση. Νόμιζε ότι ήμουν διαβλητή. Δεν ήμουν», συμπλήρωσε.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για διαδικαστικά θέματα και την σειρά κατάθεσης μαρτύρων είναι προγραμματισμένη την Τρίτη στις 15:00. Αναμένεται να αποσταλεί κλήση στην Αντεισαγγελέα Εφετών, Ευγενία Κυβέλου, προκειμένου να καταθέσει την Τετάρτη.

Παπαγγελόπουλος: Επανέλαβε πάλι τα ανόητα ψέματά της

Απάντηση στα όσα κατέθεσε η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Αναλυτικά η δήλωσή του:             

«Η κ. Τσατάνη ολοκλήρωσε την κατάθεσή της και επανέλαβε τα ανόητα ψέματά της.

» Παρέλειψε όμως για άλλη μια φορά να εξηγήσει με ποιο τρόπο και με ποιο κίνητρο κατάφερε μόνο μέσα σε 72 ώρες να μελετήσει και να κατανοήσει χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας του σκανδάλου Βγενόπουλου με ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Κύπρο και να συντάξει πράξη αρχειοθέτησης εκατοντάδων σελίδων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ