Πολιτικη & Οικονομια

Τελικά ο Μητσοτάκης έχει δίκιο

Εγκαινίασε μια καινούρια οπτική υπόσταση του Προέδρου

10269064_755275577850293_363759912146987947_o-3_copy.jpg
Αριέλ Λεκαδίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© EUROKINISSI/ΓτΠ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Η κίνηση ματ του πρωθυπουργού να προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τελικά το σήριαλ που κρατούσε μήνες έλαβε τέλος προχθές το απόγευμα με την ανακοίνωση της κ. Σακελλαροπούλου για τη θέση της προεδρίας της Δημοκρατίας. Δεν μπορώ να πω πως η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου ήταν κάτι αναμενόμενο. Μπορώ να πω πως με ξάφνιασε και γιατί όχι με θύμωσε γιατί περίμενα ένα πολιτικό πρόσωπο. Ίσως γιατί στα μάτια μου ένας μη πολιτικός δεν μπορεί να είναι σε αυτό το αξίωμα. Αλλά μετά το πρώτο σοκ μπορώ να πω, πως μια τέτοια κίνηση με έβαλε σε σκέψεις.

Απομόνωσα λοιπόν, τις αρνητικές σκέψεις μου και προσπάθησα να αναλύσω με καθαρό μυαλό το μαύρο κουτί της συγκεκριμένης επιλογής. Τα συμπεράσματα ήταν μη αναμενόμενα και για μένα τον ίδιο. Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αποσυνδέσει το όνομα του προέδρου από τις πολιτικές φιγούρες, όχι από τάσεις εκδίκησης προς τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά για να τους προφυλάξει από μια θέση που δυστυχώς η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι έχει κάποιες αρμοδιότητες. Ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας περνάει στην επόμενη μέρα και ο πρωθυπουργός μας δίνει να καταλάβουμε πως όλες οι αρμοδιότητες είναι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμα και μια δήλωση του προέδρου που θα μπορούσε να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις προς το λαϊκό αίσθημα και θα έφερνε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και το έργο της.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε πως αυτή η κίνηση του πρωθυπουργού ήταν μια κίνηση ματ εγκλωβίζοντας πολιτικά και ηθικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε μια καινούρια οπτική υπόσταση του Προέδρου θέλοντας να μας δείξει πως ο θεσμός αυτός, ενώνει δεν διχάζει, τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Τέλος το ότι είναι γυναίκα είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι καταλυτικός παράγοντας. Σημασία στην πολιτική έχει να είσαι ικανός και άξιος και σε δεύτερη μοίρα μπαίνει το φύλο. Ας ελπίσουμε σε μια πανηγυρική εκλογή απ’ όλους στη Βουλή που θα σφραγίσει τη νέα αλλαγή στο θεσμό του προέδρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ