- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος ο Π. Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμιση της Βίκυς Σταμάτη
Πόσα θα κληθεί να καταβάλει ως αποζημίωση ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ
Νέα καταδίκη για τον Παύλο Πολάκη -αυτήν τη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση της Βίκυς Σταμάτη.
Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την καταδίκη Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Σταμάτη Πουλή του ΚΕΕΛΠΝΟ και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζεται σε νέα υπόθεση –αυτήν τη φορά για σχόλιό του για τη Βίκυ Σταμάτη. Ο κ. Πολάκης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ στη σύζυγο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ενημερώνει ο συνήγορος υπεράσπισής της.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Καταδίκη τέως Υπουργού Υγείας Πολάκη για εξύβριση της Βίκυς Σταμάτη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (υπ' αριθμ. 2327/2019 απόφαση). Το Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 2.000€ στην εντολέα της «Δικηγορικής Εταιρίας Νίκος Αγαπηνός» Βίκυς Σταμάτη για την υβριστική ανάρτηση του τέως Υπουργού Υγείας νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής και 500€ δικαστικά έξοδα εξαιτίας της ήττας του.
Η απόφαση δικαίωσε ηθικά απολύτως την κυρία Σταμάτη, αναγνωρίζοντας ότι «προέκυψε σαφώς σκοπός εξύβρισης, αφού σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν οι εκφράσεις του και ο τρόπος διατύπωσής τους κατά το ύφος τους με την δημόσιο λόγο με τον οποίο πρέπει να εκφράζεται δημοσίως ένας πολιτικό. Αναγνωρίστηκε μάλιστα η παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας της ενάγουσας ως προς την τιμή και υπόληψή της».
Η απόφαση έλυσε και το φλέγον νομικό ζήτημα, εάν χρειάζεται ο προσβληθείς από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα να επιδίδει κατά πρώτον εξώδικο στον εναγόμενο, ζητώντας την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστην όπως επιβάλλεται στον έντυπο τύπο και στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι δεν έχει ανάλογη εφαρμογή η ανωτέρω δικονομική πρόβλεψη όταν η προσβολή τελείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης «facebook» καθότι ο σκοπός των αναρτήσεων του χρήστη δεν συνάδει με τον σκοπό των ενημερωτικών δημοσιεύσεων στον έντυπο τύπο και στις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.