- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο Βενιζέλος σχολιάζει τις νέες εξελίξεις για τη Novartis (video)
«Νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα»
«Νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζει τις νέες εξελίξεις για τη Novartis.
Απόσπασμα από τη συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στην ΕΡΤ 3 με τη δημοσιογράφο Σύνθια Σάπικα, σχετικά με τις εξελίξεις στη Novartis:
Ευ. Βενιζέλος: «Τώρα έχουμε νέα γεγονότα. Πριν από λίγο, η κυρία Μάνδρου, στην ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής, ενημέρωσε ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Πλιώτας, αποφάσισε να αναλάβει μια μεγάλη δικονομική πρωτοβουλία και να ζητήσει, θα έλεγα επιτέλους, μετά από χρόνια, γιατί είναι νέος Εισαγγελέας του ΑΠ που έχει λίγες εβδομάδες στα καθήκοντά του, αλλά έχει παραλάβει μια κατάσταση η οποία υπήρχε, επιτέλους λοιπόν ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών σε συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 28 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και τώρα η Ολομέλεια μπορεί να αναθέσει σε εφέτη ανακριτή τη διερεύνηση της υπόθεσης, φυσικά για όσους υπόκεινται σε καθεστώς ποινικής δίωξης, αλλά και in rem.
Βεβαίως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες δικονομικές, υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με τους μάρτυρες «δημοσίου συμφέροντος», υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με τη δικαιοδοσία: για ποια πρόσωπα και για ποια θέματα έχει δικαιοδοσία η Βουλή και για ποια τα ποινικά δικαστήρια, και βέβαια θα υπάρχει παράλληλα και η Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τη σκευωρία Novartis, και αυτή θα διερευνηθεί υπό τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η οποία έχει και όλα τα δικαιώματα του εισαγγελέα».
Δημοσιογράφος: Εσείς πιστεύετε πως υπήρξαν παραβιάσεις στον τρόπο με τον οποίο άσκησε η κα. Τουλουκάπη τα καθήκοντά της;
Ευ. Βενιζέλος: « Τα έχουμε πει. Έχουμε κάνει αναφορές, μηνύσεις. Τώρα ο φάκελος φεύγει».
Δημοσιογράφος: Αυτό που είδατε εσείς, η ηγεσία του ΑΠ δεν το είδε;
Ευ. Βενιζέλος: «Νομίζω ότι το είδε και για αυτό ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου της Ολομέλειας του Εφετείου εν συμβουλίω. Άρα έχουμε μια εξέλιξη που μεταφέρει τον φάκελο πια στο Εφετείο, κατά το δικαστικό του σκέλος. Γιατί υπάρχει το δικαστικό – κοινοβουλευτικό το οποίο πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει και να σταματήσει αυτή η διελκυστίνδα σε σχέση με την Επιτροπή η οποία δεν μπορεί να επιληφθεί των καθηκόντων της και να εξετάσει τον Κωνσταντίνο Φρουζή, που είναι το κεντρικό πρόσωπο το οποίο ουδείς το κάλεσε ποτέ να εξεταστεί».
Δημοσιογράφος: Αυτό που διάβαζα σήμερα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα δεχθεί να προχωρήσει τις εργασίες της η επιτροπή με δύο απουσίες.
Ευ. Βενιζέλος: «Μην βιάζεστε, γιατί μπορεί να υποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά να γίνονται ενστάσεις από άλλες πλευρές. Κυρίως από τον ενδιαφερόμενο. Από τον εξεταζόμενο, ως οιονεί κατηγορούμενο. Ήδη ο δικηγόρος του έθεσε ένα ζήτημα δικονομικών αντιρρήσεων, το οποίο θα εξεταστεί φαντάζομαι από την Επιτροπή σε επόμενη φάση. Αλλά κάποια στιγμή θα μπουν στην ουσία. Κάποια στιγμή θα καλέσουν τον Κωνσταντίνο Φρουζή, θα καλέσουν τους μάρτυρες, τους περιβόητους ανώνυμους και προστατευόμενους, θα καλέσουν όλους όσοι έχουν εμπλακεί και έχουν δηλώσει ότι έχουν εμπλακεί, και νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν τα πάντα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.