- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μητσοτάκης: Αντιδράσαμε άμεσα στις τραπεζικές χρεώσεις
«Τιμούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο»
«Παράδειγμα καλής κοινοβουλευτικής συνεργασίας, η άμεση αντίδραση της κυβέρνησης στις χρεώσεις των τραπεζών» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Τιμούμε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος να μην απαντήσει υπουργός σε ερώτηση βουλευτή. Είναι για εμάς γόνιμη διαδικασία ζύμωσης που μπορεί να δημιουργηθούν ευρύτερες συναινέσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του στη Βουλή, απαντώντας στην ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.
Ως παράδειγμα μάλιστα καλής κοινοβουλευτικής συνεργασίας έφερε την άμεση, όπως είπε, αντίδραση της κυβέρνησης στις χρεώσεις των τραπεζών, καθώς είχαν προηγηθεί σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. «Υπήρξε άμεση αντίδραση της κυβέρνησης. Έχουμε κάποια πρώτα μηνύματα από τις τράπεζες για μειώσεις χρεώσεων, κάποιες αυξήσεις είχαν ήδη δρομολογηθεί από την 1η Ιουλίου του 2019. Μπορούμε να διαμορφώσουμε μια διαφορετική κουλτούρα, χωρίς εντάσεις. Να ακούμε τις απόψεις των βουλευτών και να ενσωματώνουμε τις απόψεις βουλευτών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει πως οι υπουργοί δείχνουν δεκτικότητα να ενσωματώνουν στα νομοσχέδια παρατηρήσεις. «Δεν έχουμε το αλάθητο και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις διαδικασίες της Βουλής» τόνισε.
Είχε προηγηθεί η αναφορά του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τις χρεώσεις των τραπεζών, ο οποίος σημείωσε: «Τον Σεπτέμβριο του 2019 το Κίνημα Αλλαγής έθεσε σε εσάς το θέμα των υψηλών χρεώσεων των συστημικών τραπεζών. Χαίρομαι που σήμερα, και μετά τη συνάντησή σας, οι συστημικές τράπεζες ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε άμεσες μειώσεις. Για εμάς στο Κίνημα Αλλαγής αυτός είναι ο τρόπος αντιπολίτευσης. Έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τη χώρα μας και τους πολίτες μας. Έτσι θα πορευτούμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα».
Επανερχόμενος ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του, στο θέμα των απορριμμάτων είπε πως υπάρχει ήδη μεγάλη συμπυκνωμένη εμπειρία στο πώς να σχεδιάζουμε και να παρακολουθούμε τα έργα συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. «Η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι εξαιρετικός τρόπος, όχι μόνο για κατασκευαστικά έργα αλλά και για υπηρεσίες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο πρόβλημα της Αττικής, το οποίο και χαρακτήρισε μεγάλο, ο πρωθυπουργός είπε πως θα αντιμετωπιστεί πριν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. «Χρειάζεται αναπροσαρμογή του σχεδιασμού, όπου θα συμπεριλαμβάνεται μια μεγάλη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων που θα δώσει λύσεις και θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας» επισήμανε. Εξήγησε πως, επειδή υπάρχουν πάντα συγκρούσεις συμφερόντων, αυτό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί βαρύ κεντρικό συντονισμό και γι' αυτό θα το επιβλέπει η ίδια η Γραμματεία της κυβέρνησης.
«Δέσμευσή μας το πρόβλημα αυτό να λυθεί και να το μετατρέψουμε σε μια μεγάλη ευκαιρία» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
«Η διαφορά μας είναι ότι και το τελευταίο ευρώ πήγαινε σε δημόσια ταμεία για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ
Μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν πληρώνουν ή αυτοί που στερούνται για να είναι συνεπείς;
Με τους θύτες ή με τα θύματα;» διερωτάται ο υπουργός Επικρατείας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας στο Χ
Επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ σε θερμοκήπια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.