- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Ηλεκτροσόκ» για 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ
«Τα χρωστούν συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», γι' αυτό και θα τους κοπεί το ρεύμα, ξεκαθάρισε ο Κωστής Χατζηδάκης
Έρχονται διακοπές ρεύματος σε 30.000 στρατηγικούς κακοπληρωτές της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη.
Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα σε 30.000 καταναλωτές που χρωστούν και δεν πληρώνουν ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν. Αυτό υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε: «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστούν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες».
Και πρόσθεσε: «Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα».
Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχο την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Εξήγησε, μάλιστα, ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.
Επιπλέον, ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα, και το οποίο θα αποτελεί «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ, είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, του δικτύου διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.
«Αυτό το οποίο έχουμε κατορθώσει, είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο -θέλω να πιστεύω- ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά, ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου» διευκρίνισε.
Ο κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την άνοδο της μετοχής της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Όπως είπε, τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα «να τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.