- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Novartis: Προς προανακριτική για Παπαγγελόπουλο-Τι απαντά ο ίδιος
«Γελοιότητες τα περί θεωρίας σκευωρίας και συνωμοσίας»
Σήμερα ανοίγει στην Ολομέλεια η δικογραφία για τη Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο. Τι απαντά ο ίδιος.
Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα εισηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών μόνο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα εάν θα συσταθεί σήμερα εξεταστική επιτροπή με αφορμή το σκάνδαλο Novartis και τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε προχθές στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το ερώτημα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή όχι να παραμένει.
Σημειώνεται πάντως στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή κατονομάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis. Ωστόσο, χθες διέρρευσε η πληροφορία πως ο κ. Μητσοτάκης είπε στους συνεργάτες του: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», δήλωσε κατά τη συνέντευξή του από την ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει σε δήλωσή του στο CNN Greece τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του για την υπόθεση «αθλιότητες».
«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει o κ. Παπαγγελόπουλος.
Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από σήμερα και μετά –όταν, δηλαδή, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.