- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Novartis: Προς προανακριτική για Παπαγγελόπουλο-Τι απαντά ο ίδιος
«Γελοιότητες τα περί θεωρίας σκευωρίας και συνωμοσίας»
Σήμερα ανοίγει στην Ολομέλεια η δικογραφία για τη Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο. Τι απαντά ο ίδιος.
Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα εισηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών μόνο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα εάν θα συσταθεί σήμερα εξεταστική επιτροπή με αφορμή το σκάνδαλο Novartis και τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε προχθές στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το ερώτημα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή όχι να παραμένει.
Σημειώνεται πάντως στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή κατονομάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis. Ωστόσο, χθες διέρρευσε η πληροφορία πως ο κ. Μητσοτάκης είπε στους συνεργάτες του: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», δήλωσε κατά τη συνέντευξή του από την ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει σε δήλωσή του στο CNN Greece τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του για την υπόθεση «αθλιότητες».
«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει o κ. Παπαγγελόπουλος.
Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από σήμερα και μετά –όταν, δηλαδή, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.