- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Novartis: Προς προανακριτική για Παπαγγελόπουλο-Τι απαντά ο ίδιος
«Γελοιότητες τα περί θεωρίας σκευωρίας και συνωμοσίας»
Σήμερα ανοίγει στην Ολομέλεια η δικογραφία για τη Novartis. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο. Τι απαντά ο ίδιος.
Τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα εισηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πλειοψηφία με αντικείμενο την αναζήτηση ευθυνών μόνο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το δίλημμα εάν θα συσταθεί σήμερα εξεταστική επιτροπή με αφορμή το σκάνδαλο Novartis και τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην έρευνα.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε προχθές στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με το ερώτημα εάν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή ή όχι να παραμένει.
Σημειώνεται πάντως στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή κατονομάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την υπόθεση της Novartis. Ωστόσο, χθες διέρρευσε η πληροφορία πως ο κ. Μητσοτάκης είπε στους συνεργάτες του: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι Πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας». Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, έριξε το γάντι στον πρωθυπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής: «Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια, ό,τι ταιριάζει, για να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», δήλωσε κατά τη συνέντευξή του από την ΔΕΘ.
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει σε δήλωσή του στο CNN Greece τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα εναντίον του για την υπόθεση «αθλιότητες».
«Όλα αυτά είναι αθλιότητες που χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές και τους εκτελεστές της» λέει o κ. Παπαγγελόπουλος.
Με τη δήλωσή του αυτή, ο πρώην υπουργός δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί από σήμερα και μετά –όταν, δηλαδή, ανοίξει ο φάκελος στη Βουλή και παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία- ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξει να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.