Πολιτικη & Οικονομια

Ο Παπανδρέου σε δείπνο με τον Ιμάμογλου

Στο σπίτι των Ινονού στην Κωνσταντινούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντιλέκ Ιμάμογλου, Εκρέμ Ιμάμογλου, Σεβίντς Ινονού και Γιώργος Παπανδρέου
Ντιλέκ Ιμάμογλου, Εκρέμ Ιμάμογλου, Σεβίντς Ινονού και Γιώργος Παπανδρέου © newsit.gr

Παπανδρέου και Ιμάμογλου, μίλησαν για τις σημερινές προκλήσεις σε ότι αφορά την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών στην οικονομία και την ανάπτυξη.

Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων της χήρας του Ερντάλ Ινονού, Σεβίντς, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Τουρκίας το 1993.

Σύμφωνα με το newsit.gr, το δείπνο παρατέθηκε από την Σεβίντς Ινονού, προς τιμή του νέου δημάρχου της πόλης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο μόνος προσκεκλημένος από το εξωτερικό λόγω της φιλίας των δύο ανδρών και των παραδοσιακών σχέσεων των Τούρκων Σοσιαλδημοκρατών με τη Σοσιαλιστική Διεθνή, ενώ ο νέος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης είχε βραβεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου για τη συμβολή του στην ειρήνη, πριν δυο χρόνια, όταν ήταν ακόμα δήμαρχος του Μπεϊλικντουζού.

Παπανδρέου και Ιμάμογλου, μίλησαν για τις σημερινές προκλήσεις σε ότι αφορά την υλοποίηση προοδευτικών πολιτικών στην οικονομία και την ανάπτυξη, καθώς και για τη σημασία των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ντιλέκ Ιμάμογλου, Εκρέμ Ιμάμογλου, Σεβίντς Ινονού και Γιώργος Παπανδρέου
Ντιλέκ Ιμάμογλου, Εκρέμ Ιμάμογλου, Σεβίντς Ινονού και Γιώργος Παπανδρέου © newsit.gr

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ