Πώς κυλάει η ζωή το φθινόπωρο στην πόλη.
Είναι η εποχή που αρχίζουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μαζί με τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Είναι η εποχή που αυξάνει η κίνηση στους δρόμους και γίνονται όλα πιο δύσκολα: Στη δουλειά εντατικοποιούνται οι ρυθμοί, στο σπίτι βαραίνουν οι λογαριασμοί, τα ζευγάρια κάνουν έρωτα λιγότερο, οι γονείς κουράζονται περισσότερο, τα παιδιά πιέζονται και πιέζουν εντονότερα.
Βραδιάζει νωρίτερα, ο καιρός είναι αλλοπρόσαλλος, να κατεβάσω τα χειμωνιάτικα ή να αφήσω τα καλοκαιρινά, ξεκίνησα δίαιτα και γυμναστήριο, αλλά δεν πειθαρχώ, κάθε χρόνο τα ίδια, φέτος θα δω οπωσδήποτε πολύ θέατρο, επόμενο μεγάλο διάλειμμα τα Χριστούγεννα, όταν μάλλον δεν θα έχουν μείνει λεφτά.
Οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται και οι φίλοι χάνονται. Μένουμε στην ίδια πόλη και για να βρεθούμε χρειάζεται προγραμματισμός πολλών ημερών ή και μηνών. Να μην ξυπνάμε νωρίς αύριο, να έχουμε μπέιμπι σίτινγκ, να είμαστε όλοι ελεύθεροι, να έχουμε διάθεση για έξω.
Κάποιοι φίλοι θα εξαφανιστούν. Ανεργοι και άρρωστοι.
Αν δεν έχεις δουλειά μάλλον δεν έχεις και κέφι για παρέα. Μάλλον κρύβεσαι και θα ξαναφανείς αφού βρεις κάτι και αποκτήσεις, ξανά, ταυτότητα. Ισως έχεις και τσακωμούς στο σπίτι, πολλή ένταση, σε έχει τσακίσει η κούραση, κοιμάσαι ατελείωτες ώρες και πάλι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Βαριέσαι να σε ρωτούν τα ίδια και τα ίδια, αν βρήκες κάτι, αν περιμένεις κάποια απάντηση, δεν βρίσκεις τι να πεις. Ντρέπεσαι κάπως γι' αυτό που σου συμβαίνει, δεν γίνεται παρά να φταις, γιατί οι άλλοι τα κατάφεραν καλύτερα αν δεν φταις, και βέβαια φταις. Είσαι βάρος για τους γύρω σου, καλό δεν κάνεις σε κανέναν, μόνο προβλήματα δημιουργείς, όσο περνούν τα χρόνια τόσο λιγότερο ελκυστικός είσαι για την εργοδοσία, τι θα γίνει αν αρρωστήσεις. Καλύτερα να διώξεις αυτή τη σκέψη.
Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα υγείας, μάλλον και πάλι δεν έχεις κέφι για παρέα. Εχεις χαθεί στο λαβύρινθο των εξετάσεων, των φαρμάκων και της γραφειοκρατίας, παλεύεις καθημερινά με το σώμα σου, δεν έχεις και πολλά να πεις με όσους δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σου, δεν σε ενδιαφέρει τίποτα άλλο τόσο πολύ, αλλά δεν θέλεις και να φορτώνεσαι στους άλλους συζητώντας το συνέχεια, ούτε να μιζεριάζεις. Φίλοι χάθηκαν από μόνοι τους, το κακό διώχνει, κάποιοι έμειναν, έχουν κουράγιο.
Εχεις ενοχές που έμπλεξες έτσι, κάτι δεν έκανες σωστά και κατέληξες εδώ, έχεις ενοχές που επιβαρύνεις τους δικούς σου, ποιος ξέρει τι σκέφτονται και δεν σου λένε, έχεις ενοχές που δεν μπορεί να προσφέρεις περισσότερα, τι θα γίνει αν απολυθείς. Καλύτερα να διώξεις αυτή τη σκέψη
Η Μαρία έμεινε έγκυος. Δεν το περίμεναν. Χρόνια προσπαθούσαν και τελικά τα παράτησαν. Δεν σταμάτησαν ποτέ να αγαπιούνται μέσα στη δυσκολία και κάθε βράδυ αισθάνονται ευτυχισμένοι που κοιμούνται μαζί. Και ξαφνικά, εγκυμοσύνη. Κόντρα στις προβλέψεις και χωρίς να το προγραμματίσουν. Τα οικονομικά τους δεν είναι σπουδαία, θα βοηθήσουν και οι παππούδες. Δουλεύουν πολλές ώρες για λίγα λεφτά και το καλοκαίρι πήγαν διακοπές σε νησί μόνο πέντε μέρες. Στο σπίτι έχουν κλιματισμό στο ένα δωμάτιο, πρέπει να βάλουν και στο άλλο. Το αυτοκίνητο είναι παμπάλαιο, όλο ζητάει. Στη δουλειά της δεν θα τους αρέσει, ας είναι. Στη δουλειά του αποκλείεται να τον διευκολύνουν, δεν πειράζει. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να 'ναι καλά το μωράκι που έρχεται. Θα είναι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αμβλώσεις και η κατάχρηση του θεσμού του δημοψηφίσματος
Πόσο «αντισυστημικό πείραμα» αντέχουμε ακόμα;
«Δεν είναι μόνο φαύλοι είναι και αμετανόητοι» σημειώνει η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά και τη Μαρία Καρυστιανού
Ο αντισυστημισμός, η αντιπολίτευση και το διάστημα μέχρι τις εκλογές
Ιστορική μείωση ανεργίας, 500.000 νέες θέσεις εργασίας και έμφαση σε γυναίκες, νέους και μισθούς
Ο εισηγητής της ΝΔ στην Εξεταστική τονίζει τον διαχρονικό χαρακτήρα του προβλήματος και την επιλογή μεταφοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ
Όσα ανέφερε ο παρουσιαστής στη χθεσινή εκπομπή των Ράδιο Αρβύλα και η απάντηση της βουλεύτριας
Συνεχίζεται ο διάλογος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη – Ραντεβού σήμερα στις 11:00 στο ΥΠΑΑΤ
«Εθνική προτεραιότητα η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και η αποτρεπτική μας ικανότητα» είπε ο πρωθυπουργός
Ποιος είναι ο στόχος της πρωτοβουλίας της παράταξης Μπακογιάννη
Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την τοποθέτησή της
Τι πρέπει να προσέξετε στη δήλωση ακινήτων
Mε αφορμή τη φύλαξη των υποδομών και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ
«Αυτή ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση Eurogroup για εμένα»
Ως εναλλακτικό πρότυπο, επικαλέστηκε το ευρωπαϊκό μοντέλο λιμενικής οργάνωσης
Συζήτησή με τον Ηλία Κανέλλη στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου δημόσιων εκδηλώσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Από πού παίρνει ψήφους η Καρυστιανού, χαμηλές πτήσεις για Τσίπρα και Σαμαρά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.