- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eurostat: Στο 17,2% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Έναντι 19,4% τον Μάιο του 2018
Στο 7,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018.
Στο 7,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018 (8,1%), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). Το ποσοστό αυτό παραμένει το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2008.
Στην Ελλάδα, το ποσοστό ανεργίας παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση σε ετήσια βάση -στο 17,2% τον Μάιο, για τον οποίο υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έναντι 19,4% τον Μάιο του 2018- αλλά παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, με δεύτερο υψηλότερο αυτό της Ισπανίας (13,9% τον Ιούλιο).
Στην ΕΕ των «28», το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,3%, επίσης στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο αλλά μειωμένο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (6,8%). Αυτό παραμένει το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην ΕΕ-28 από τον Ιανουάριο του 2000 που άρχισε η σχετική στατιστική σειρά. Η Eurostat εκτιμά ότι 15,613 εκατομμύρια άντρες και γυναίκες της ΕΕ-28 ήταν άνεργοι τον Ιούλιο του 2019, τα 12,322 εκατομμύρια από χώρες της Ευρωζώνης.
Μεταξύ των χωρών- μελών, τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,1%) και τη Γερμανία (3,0%). Σε σύγκριση με ένα έτος πριν, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 25 χώρες, ενώ αυξήθηκε στο Λουξεμβούργο (από 5,6% στο 5,7%), τη Λιθουανία (από 6,1% στο 6,4%) και τη Σουηδία (από 6,3% στο 6,8%). Τις μεγαλύτερες μειώσεις, εκτός από την Ελλάδα, κατέγραψαν η Κροατία (από 8,4% στο 7,1%), η Κύπρος (από 8,3% στο 7,0%), η Σλοβακία (από 6,5% στο 5,3%) και η Ισπανία (από 15,0% στο 13,9%).
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στο 14,3% στην ΕΕ-28 και στο 15,6% στην Ευρωζώνη έναντι 15,0% και 16,7%, αντίστοιχα, τον Ιούλιο του 2018. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Γερμανία (5,6%), την Ολλανδία (6,7%) και την Τσεχία (7,0%), ενώ τα υψηλότερα σημειώθηκαν στην Ελλάδα (39,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2019), την Ισπανία (32,1%) και την Ιταλία (28,9%).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ψήφισμα συγγενών των θυμάτων κατά του δημάρχου
Δυστυχώς, ακόμη μια κυβέρνηση ακολούθησε τις προηγούμενες στο ίδιο, θελκτικό για αυτήν αλλά κακό για τη χώρα μοτίβο διακυβέρνησης
«Είναι ασφαλιστικό, ανταποδοτικό δικαίωμα - Δεν είναι προνοιακό» ξεκαθαρίζει η υπουργός Εργασίας
«Το σουφλέ δεν φουσκώνει δύο φορές»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τη δύναμη της εκπαίδευσης και τον ρόλο της Πολιτείας
Η υπουργός Παιδείας βρέθηκε στην Κρήτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και η ελληνική γλώσσα
«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά. Είμαστε δίπλα στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά μας»
Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά - Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.