- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκτακτη συνέλευση στη ΔΕΗ - Στο τραπέζι η αύξηση στο ρεύμα
Στις 30 Αυγούστου οι απόφασεις
Έκτακτη γενική συνέλευση στη ΔΕΗ στις 30 Αυγούστου. Επί τάπητος η αύξηση στο ρεύμα από 1η Σεπτεμβρίου.
Δραματική χαρακτήρισε την Πέμπτη 22 Αυγούστου, την κατάσταση στη ΔΕΗ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης. Μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την έγκριση του διορισμού του από τη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ο κ. Στάσσης τόνισε ότι το ταμειακό έλλειμμα των 750 εκατ. ευρώ αυξάνεται δραματικά και απάντησε θετικά στην ερώτηση αν πλέον το έλλειμμα φτάνει στα 800- 900 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη πρόβλεψη.
Την ίδια ώρα, χτες, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιχείρησης, ο κ. Στάσσης έδωσε ρητή εντολή στο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. για εντατικοποίηση των αποκοπών σε πελάτες που έχουν εντοπιστεί ότι συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, συσσωρεύοντας μεγάλα ποσά οφειλής. Πρόκειται για στρατηγικούς κακοπληρωτές που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. ευρώ. Το δε τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του τεράστιου ελλείμματος, η νέα διοίκηση συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Αύγουστου ώστε να «κλειδώσει» το ύψος των αυξήσεων στα τιμολόγια και να ενεργοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο νέος διοικητής της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας θέλοντας να δείξει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει είπε χαρακτηριστικά: «Αν δεν λάβουμε μέτρα, τότε οι συνέπειες θα είναι τα δάνεια της ΔΕΗ να εγγραφούν από τις τράπεζες ως μη εξυπηρετούμενα».
Αλλά κι ακόμη όταν του ζητήθηκε να προσδιορίσει χρονικά την επαναφορά της εταιρείας σε βιώσιμη και κερδοφόρα πορεία, η απάντηση που έδωσε έδειχνε και πάλι τη «δραματική κατάσταση» της Δημόσιας Επιχείρησης: «Όταν ανέλαβα την Enel Ρουμανίας, η οποία αντιμετώπιζε παρόμοια οικονομικά προβλήματα, στον τρίτο χρόνο φάνηκαν τα αποτελέσματα των μέτρων που λάβαμε, τον τέταρτο γύρισε σε υπερκέρδη. Αλλά το μέγεθος της ΔΕΗ είναι διαφορετικό, είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την Enel Ρουμανίας…».
Η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει τη λήψη άμεσων μέτρων «για να περάσει τον κάβο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάσσης. Αυτά θα πρέπει να έχουν αποφασιστεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ίδιο, ώστε ο ορκωτός λογιστής να μην προχωρήσει σε παρατηρήσεις στην έκθεση που πρόκειται να συντάξει και θα συνοδεύει τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της Επιχείρησης, τα οποία και θα ανακοινωθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.
Τόνισε ότι «θα πρέπει να βρούμε το μείγμα των μέτρων ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για θετικές ταμειακές ροές».
Ο ίδιος απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος ως προς το εύρος των παρεμβάσεων που θα κάνει ακόμη και σε αυτό το άμεσο χρονικό διάστημα των περίπου 20 ημερών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.