- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλακιωτάκης για την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι
Τη βαθιά θλίψη του εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Μείζονα προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ασφάλεια στη θάλασσα, δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το τραγικό συμβάν στο Πόρτο Χέλι
Τη βαθιά του λύπη για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών από τη χθεσινή σύγκρουση του ταχύπλοου σκάφους με το μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σημειώνοντας πως οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής έχουν ενταθεί.
Ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στην περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, με εντολή του για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα, μετέβησαν ο Α' Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής ΔιοίκησηςΣπυρίδων Κοντομάρης καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ).
Ανέφερε εξάλλου ότι υπήρξε άμεση ενεργοποίηση των λιμενικών αρχών Ναυπλίου, Σπετσών, Πορτοχελίου, Ύδρας και Λεωνιδίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικου ενώ δήλωσε ότι οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει και κάποιος τυχόν αγνοούμενος που πιθανόν επέβαινε στο μικρό σκάφος.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι οι έλεγχοι για τα ταχύπλοα και τα σκάφη αναψυχής παρότι γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους έχουν ενταθεί τη θερινή περίοδο λόγω της αυξημένης κίνησης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε δύο μήνες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 10.696 έλεγχοι ενώ έχουν διαπιστωθεί και εγγραφεί 836 παραβάσεις.
Ο κ.Πλακιωτάκης τόνισε ότι η εξασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα αποτελεί μείζον προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και της κυβέρνησης και ότι προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ληφθούν και διεθνείς πρωτοβουλίες για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου των ατυχημάτων στη θάλασσα.
Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και στη συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό δόθηκε ιδιαίτερα έμφαση στο θέμα της ασφάλειας και αναμένονται και σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.