- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Ζέρβας: Η διοίκηση Μπουτάρη εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής
Στον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης Μπουτάρη για το 2018
«Η διοίκηση Γιάννη Μπουτάρη εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής», δήλωσε απόψε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
«Η διοίκηση Γιάννη Μπουτάρη εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής», δήλωσε απόψε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατά την τοποθέτησή του με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου για τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης Μπουτάρη για το 2018.
«Αν οι βασικές αναφορές του δημάρχου και των συνεργατών του είναι άυλες επιτυχίες, αέρας, εξωστρέφεια, ανοίγματα, δημοσιεύματα, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιτυχίες σε αυτά, για τα οποία ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, η δημοτική αρχή είναι υπεύθυνοι, δηλαδή απλά πράγματα της καθημερινότητας: σκουπίδια, κυκλοφοριακό, πράσινο, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αδέσποτα. Εκεί είναι ο μεγάλος αγώνας και το μεγάλο στοίχημα», είπε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα στην πόλη δεν ήταν και δεν είναι καλώς καμωμένα».
Ειδικότερα, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι «κατά την άσκηση των καθηκόντων της σημερινής διοίκησης υπήρχε μια στρατηγικά λανθασμένη επιλογή να μην ασχολείται με την καθημερινότητα, με τα προβλήματα της πόλης». Σχολίασε ότι ο ίδιος είχε αναφέρει πέρσι στον απολογισμό, ότι από το 2015 και μετά γίνεται αναφορά στα ίδια θέματα, επισήμανε ότι ένα τέτοιο στρατήγημα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει και πρόσθεσε: «περιλαμβάνοντας τα ίδια ακριβώς πράγματα με τις προηγούμενες χρονιές έχουμε την αίσθηση ότι ή κάποιος έχει σταματήσει το χρόνο ή κάποιος μας τρολάρει».
«Δεν αισθανόμαστε καθόλου περήφανοι με όσα μας παρουσιάζονται σήμερα», δήλωσε και ανέφερε ότι ο δήμος έχει μετατραπεί σε απλό διοικητικό διαχειριστή της καθημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών του, σχολιάζοντας ότι είναι πολλά τα παράπονα των πολιτών. Για το έργο της απερχόμενης διοίκησης υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να μηδενίσει τις όποιες θετικές ενέργειες και παρεμβάσεις και σημείωσε ότι έχουν θετικό πρόσημο το Οικοσύστημα Καινοτομίας Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, σχολίασε ότι «η εικόνα της πόλης, οι δείκτες ανεργίας, η καθημερινή ταλαιπωρία πολιτών και επισκεπτών διαψεύδουν αυτή την αισιοδοξία, την αίσθηση ότι πήγαμε καλά».
«Είναι η τελευταία φορά που σε αυτή την αίθουσα και με αυτή τη διαδικασία παρουσιάζεται ένας απολογισμός προθέσεων, αφηρημένων εννοιών και χαμηλής αποτελεσματικότητας», τόνισε ο κ. Ζέρβας και δίνοντας το στίγμα της δικής του πορείας στον Δήμο, σημείωσε: «από τη νέα διοίκηση δεν θα ακούγονται βαρύγδουπα λόγια χωρίς περιεχόμενο, ούτε θα παρουσιάζονται πλασματικές εικόνες μιας άλλης πόλης [...] Ο δικός μας στόχος είναι διττός: θα αγωνιστούμε πρώτα και κύρια ώστε να συμμαζευτεί η πόλη, να γίνει μια πόλη καθαρή, μια πόλη που αξίζει κανείς να ζει, να εργάζεται ή να επισκέπτεται και να προσκαλεί πολλούς άλλους να έρθουν σε αυτήν. Καθαριότητα, ευταξία, κυκλοφορία, οικονομική δραστηριότητα. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι μας».
Νωρίτερα, από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Νικόλαος Ζεϊμπέκης, σχολίασε ότι τα έργα που αναφέρονται στον απολογισμό του 2018 γίνονται τώρα, ενώ για την κατάσταση στην πόλη ανέφερε: «όταν έβρεξε, πνιγήκαμε και όταν χιόνισε, παγώσαμε».
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, σχολίασε ότι από τις μεγάλες επιτυχίες της διοίκησης Μπουτάρη είναι ότι άλλαξε κάτι στην πόλη, στη δημοκρατία στην εξωστρέφεια, στο να γίνει μια πόλη ανοιχτή και δημοκρατική, μια πόλη ανεκτική για όλους.
Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» επισήμανε ότι η θέση των δήμων είναι στενά δεμένη με κεντρικές πολιτικές επιλογές και σχολίασε ότι η διοίκηση ευθυγραμμίστηκε με ένα μοντέλο ανάπτυξης που έχει επιλογή στην τουριστική ανάπτυξη με έναν τρόπο μονήρη.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών», Μάκης Στεργίου, δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος από την απερχόμενη διοίκηση και αισιόδοξος για το έργο της νέας διοίκησης, ενώ ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Κωνσταντίνος Σεβρής, τόνισε ότι στην απερχόμενη διοίκηση υποβαθμίστηκαν αναπτυξιακά έργα, ενώ έγιναν δάνεια για έργα βιτρίνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος με έμφαση στον ρόλο της τεχνολογίας
Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με παιδιά για το Μουντιάλ, συμμετείχε σε δραστηριότητες και περπάτησε στην αγορά
Ο αναπληρωτής υπουργός προανήγγειλε τρεις δράσεις χρηματοδότησης
Το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού στους τομεάρχες του κόμματός του
50 εκατ. ευρώ για τη διαστημική πολιτική
Πότε θα είναι εφικτή η απευθείας καταβολή
Το να βγαίνουν οι αντίπαλοί του και να τον κατηγορούν ότι δεν είναι ο ίδιος που ήταν το 2015 και ότι πια δεν είναι αρκετά αριστερός, είναι μάννα εξ ουρανού για έναν άνθρωπο που πασχίζει να πείσει ότι έχει αλλάξει.
Σε κλίμα συγκίνησης η συνάντηση - «Οφειλόμενο ηθικό χρέος της Πολιτείας», δήλωσε ο υπουργός
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Ποια προγράμματα αφορά
«Η κυβέρνηση αλλάζει ξανά τους κανόνες των αυτοδιοικητικών εκλογών με στόχο τον ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της Αυτοδιοίκησης»
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς- Ενισχύονται τα μελτέμια, αυξημένη ετοιμότητα και μεγάλη προσοχή από όλους
Κατηγορώντας τον παράλληλα ότι «επιχειρεί να εμφανιστεί ως πρότυπο πολιτικής εντιμότητας»
Άδωνις Γεωργιάδης: Κατέρρευσαν οι ισχυρισμοί του Πολάκη
Αμφισβητεί τη νομιμότητά του
Τι είπε για τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο
Aιχμές για τη λειτουργία του κόμματος σε «κεντρικό επίπεδο»
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα αποσταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης
Έντονη κριτική από Νίκο Παππά
Περιοδεία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στη Βόρεια Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.