- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κ. Τασούλας: Αλλαγές στον τρόπο σύστασης των εξεταστικών επιτροπών
Λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου του Σώματος
Λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή ο Κώστας Τασούλας προανήγγειλε ανατροπές.
Λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου του Σώματος, ο Κώστας Τασούλας, μιλώντας αποκλειστικά στο in.gr, προανήγγειλε ανατροπές στο τρόπο σύστασης των εξεταστικών επιτροπών. Σε προδημοσίευση ηχητικού αποσπάσματος της συνέντευξης από το ONE CHANNEL - ολόκληρη θα αναρτηθεί αύριο στον ιστότοπο- ο κ. Τασούλας δηλώνει πως μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης η αντιπολίτευση θα έχει δικαίωμα να ζητήσει και να μην απορρίπτεται από την κυβερνητική πλειοψηφία τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.
«Εμείς ως ΝΔ στην προηγούμενη Βουλή είχαμε προτείνει οι εξεταστικές επιτροπές να γίνονται και με πρόταση της αντιπολιτεύσεως, χωρίς να απαιτείται η πλειοψηφία των βουλευτών. Αυτή η πρόταση ψηφίστηκε και απομένει στην παρούσα Βουλή να ολοκληρωθεί και να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα. Έτσι, η εξεταστική επιτροπή δεν θα είναι προνόμιο μόνο για την πλειοψηφία, θα είναι και για την μειοψηφία, η οποία θα έχει δικαίωμα να ζητήσει μέχρι και δύο εξεταστικές επιτροπές».
Συμπλήρωσε πως «είναι μία μεγάλη καινοτομία την οποία δεν τόλμησε ποτέ καμία αναθεώρηση και κανένα κόμμα να προτείνει. Όσο για το ποιες εξεταστικές επιτροπές θα προτείνει η πλειοψηφία ή η αντιπολίτευση, αυτό θα το κρίνουν τα κόμματα».
Σε ότι αφορά τον ρόλο του είπε «εγώ, βαδίζοντας προς το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, αρχίζω να τηρώ κάποιες αποστάσεις, χωρίς να αποποιούμαι την ιδιότητά μου ως Νεοδημοκράτης».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.