- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Αυτά που σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα
«Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις» είπε μταξύ άλλων από την Χαλκιδική
Συνεχίζει την περιοδεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα τα Μουδανιά, στη Χαλκιδική.
Στα Μουδανιά βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας γι αμια ακόμα φορά «ισχυρή εντολή» για μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών.
Για την «πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη ο τόπος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητστοτάκης.
Σε αυτή τη συγκυρία «δεν υπάρχει περιθώριο» για ψήφο σε κόμματα, που «δεν θα έχουν ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα την επόμενη μέρα» και για «ψήφο οργής» είπε μεταξύ άλλων καλώντας τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά στις κάλπες.
«Δε δικαιολογείται καμία αποχή, ούτε δικαιολογείται προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος» πρόσθεσε, και συνέχισε λέγοντας πως «Το τελευταίο που θα ακούσετε από μένα θα είναι ψεύτικες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις για πράγματα, τα οποία δε θα γίνουν την επόμενη μέρα».
«Αυτά τα οποία σας λέμε θα γίνουν πράξεις την επόμενη μέρα. Η μείωση των φόρων θα γίνει πράξη. Οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας θα γίνουν πράξη».
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σε συζητήσεις, ιδιαίτερα με τους νέους, αυτό που ζητούν, είναι να δημιουργηθούν νέες δουλειές και του απευθύνουν συχνά τη φράση: «Κυριάκο, φτιάξε κράτος». «Φτιάξε κράτος, γιατί σήμερα, όλοι γνωρίζουν, ότι το κράτος είναι ο μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας.
Όχι κατ' ανάγκη γιατί δεν έχουμε άξιους και ικανούς δημόσιους υπαλλήλους, το αντίθετο θα έλεγα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Έχουμε εξαιρετικούς δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι όμως είναι παγιδευμένοι στα γρανάζια μιας τραγικής γραφειοκρατίας και δυστυχώς ταλαιπωρούνται πολίτες και επιχειρήσεις, εκεί που μπορούμε την επόμενη μέρα να κάνουμε τα πράγματα πολύ πιο απλά».
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε, ότι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και «με απλές ψηφιακές εφαρμογές από το κινητό τηλέφωνο» θα μπορούν να λυθούν πολλά από τα ζητήματα, χωρίς επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες και χωρίς ταλαιπωρία.
«Αυτά, λοιπόν, τα απλά πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη την επόμενη μέρα. Με μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση, η οποία θα έρθει με θάρρος, με ταχύτητα και με σχέδιο να αλλάξει τον τόπο και να τον βάλει σε μια διαφορετική ρότα. Επαναλαμβάνω όμως ότι για να γίνουν αυτά χρειαζόμαστε και χρειάζομαι προσωπικά, μια ισχυρή εντολή».
Ο κ. Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αγάπη του για τη Χαλκιδική και ενθυμούμενος ότι σε ηλικία δώδεκα ετών έκανε τις πρώτες του διακοπές στην κατασκήνωση της ΧΑΝ στον Άγιο Νικόλαο, ανέφερε ότι οι δημότες της περιοχής του θύμισαν ότι πριν από τριάντα χρόνια ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει στα Ν. Μουδανιά, από ένα μπαλκόνι, λίγα μέτρα πιο πάνω από την παραλία.
«Πετύχαμε τότε μια πολύ μεγάλη εκλογική νίκη σε τρεις αλλεπάλληλες εκλογές. Οι προκλήσεις σήμερα είναι διαφορετικές, αλλά υπάρχουν και ομοιότητες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Συνέχισε δε λέγοντας πως «Οι ομοιότητες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο τόπος την επόμενη μέρα από την 7η Ιουλίου, θα χρειαστεί να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Γιατί μόνο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη λήψη αποφάσεων, αποτελεσματικότητα και έμφαση σε αυτό που είναι το πραγματικό ζητούμενο σήμερα, που δεν είναι άλλο από τη γρήγορη ανάπτυξη».
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα εξακολουθήσει να περιοδεύει για να μεταφέρει «το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, την οποία τόσο έχει ανάγκη ο τόπος» μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ, που θα κάνει την τελευταία κεντρική προεκλογική ομιλία του, στη Θεσσαλονίκη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.