- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια
Υπογράμμισε ότι χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος
Φώφη Γεννηματά: Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο.
«Είμαστε δύναμη ομαλότητας, σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια. Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλιά από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο», τόνισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο πρωί στον τηλεοπτκό σταθμο ΟΡΕΝ. Υπενθύμισε ότι η ΝΔ δε λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του Υπερταμείου και δε λέει αν άμεσα θα διεκδικήσει την αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα, που από το 3,5% πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 2%.
Ακόμα η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. «Λέτε θα αφήσετε να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική, με πολιτική αστάθεια που αυτό και αν διώχνει τους επενδυτές και άρα η ανάπτυξη απομακρύνεται ακόμα περισσότερο; Όσοι τα λένε όμως δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι. Γι' αυτό ζητούμε από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε στη βάση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού. Πρώτα πρέπει να ακουστεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού»
Για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας η Φώφη Γεννηματά είπε ότι παραμένει η θέση της πως το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει όνομα από τον προοδευτικό χώρο. Όταν ρωτήθηκε για το όνομα απάντησε: «Προφανώς όχι τώρα, στην ώρα του».
Σχετικά με το debate υποστήριξε ότι είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε κανένα debate, σίγουρα δεν ήθελε με όλους τους αρχηγούς γιατί δεν έχει αφήγημα. «Μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ολοφάνερο ότι τα στοιχεία της οικονομίας το 2004-2009 είχαν παραποιηθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή. Και με την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου είναι ολοφάνερο ότι δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια, για την εκτόξευση του χρέους και του ελλείμματος και το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή», ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Για τη παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «αποδεικνύεται πλέον μετά τα όσα λέει ο κ. Αγγελής ότι υπάρχει σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis και μάλιστα εναντίον στελεχών της παράταξης μας. Έχω ρωτήσει παρά πολλές φορές τον κ. Τσίπρα. Ποιος κατηύθυνε τη σκευωρία. Δεν έχει πάρει θέση, ούτε έχει μιλήσει εναντίον των στελεχών που φαίνεται ότι κάποια ευθύνη έχουν».
Για τη διερεύνηση του σκανδάλου Νοvartis ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής θέλει δικαιοσύνη που θα κάνει το έργο της. «Δεν είναι προσπάθεια της ΝΔ, είναι δουλειά της δικαιοσύνης να αποδειχθεί τι συνέβη, ποιοι είναι οι σκευωροί και οφείλει η δικαιοσύνη να ερευνήσει και στη Βουλή εκεί θα είμαστε, να αξιολογήσουμε το φάκελο να βγάλουμε συμπέρασμα.»
Χαρακτήρισε κρεσέντο υποκρισίας και θράσους την αναφορά του κ. Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας: « Όταν προσπαθείς να διεμβολίσεις την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν προσπαθείς να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησε το ‘89 μαζί με τη ΝΔ, όταν ξεπλένεις τις ευθύνες της ΝΔ, θέλει θράσος για να αναφέρεσαι σε αυτό. Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να εμπιστευτούν το Κίνημα Αλλαγής. Η λογική μπορεί να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα με τη ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν χρειάζεται την επόμενη ημέρα των εκλογών να έχουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ, που θα έρθει να αμφισβητήσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, ούτε να έχουμε απέναντι έναν ισχυρό λαϊκιστικό αντιπολιτευτικό πόλο, τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας. Είναι κρίσιμη ψήφος. Το δίλημμα είναι ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Στο συνέδριο Powergame – Economist ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
«Με μαθηματικούς τύπους, έβγαλαν ό,τι ποσοστά ήθελαν», λέει η πρώην αντιπρόεδρος του Οργανισμού
Θεοδωρικάκος: «Δικαίωση για τις ελληνικές θέσεις»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας, ΗΠΑ και Νότιας Κορέας μέσω της συμφωνίας «Project Trident»
Στην ημερίδα του Economist ο πρωθυπουργός με θέμα «Επενδύοντας στην αλλαγή: Η Κρήτη σε μετάβαση»
Ξεκαθαρίζει ότι δεν συνεργάζεται με ιδιωτικές πλατφόρμες που χρεώνουν για κράτηση καταλυμάτων
Χάρης Δούκας: «Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία»
«Θέλουμε να βάλουμε τα θεμέλια από τώρα», τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νικος Τσάφος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.